Logo Orange Flag Music 2023

The Steel Woods – On Your Time

The Steel Woods - On Your Time album cover

De Southern rockband The Steel Woods is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de sterkhouders van het genre. Met hun albums hebben ze groot succes en ze trekken dan ook veel publiek naar hun shows. Twee jaar geleden lieten ze van zich horen met het uitstekende All of Your Stones en dit jaar zijn ze alweer terug met het nieuwe album On Your Time.

All of Your Stones is een speciaal album voor The Steel Woods. Net voor het uitbrengen van dit album overleed mede-oprichter Jason “Rowdy” Cope. Het is nog steeds een groot gemis voor de band en ze hebben het er moeilijk mee gehad. Maar de band heeft het een plekje kunnen geven en is met On Your Time weer helemaal terug en sterker dan ooit.

On Your Time laat The Steel Woods op zijn best horen. Dit is Southern rock zoals Southern rock hoort te zijn. Het album wordt ingekleurd met zeer krachtige instrumentatie, zoals je van het genre kunt verwachten. Het is een intense luisterervaring en ieder liedje maakt enorm veel indruk. Dit is hele machtige muziek met een fantastische band in vorm.

Het succes van The Steel Woods is niet onopgemerkt gebleven. Zo mochten ze toeren met grote artiesten van dit moment zoals Cody Jinks, Cody Johnson en Miranda Lambert. Het zegt toch wel wat over de kwaliteit van de band en hoe goed ze zijn. Het publiek heeft veel waardering en vind ik niet heel vreemd als je naar de albums luistert.

The Steel Woods zijn taai en harde werkers. Dat taaie en hard zwoegen hoor je niet alleen op een album zoals On Your Time, maar zie je ook aan het tourschema. Ze stonden dit jaar al ontzettend veel op het podium en ook de komende maanden staan ze klaar om te vlammen. Je kunt ze vooralsnog alleen zien in de Verenigde Staten.

In Your Time is zoals Southern rock hoort te zijn. Het klinkt als beton met zwaar aangezette instrumentatie en het krachtige stemgeluid van frontman Wes Bayliss. The Steel Woods is een unieke band en moeilijk te vergelijken met andere bands van deze tijd. Heel knap dat ze een eigen geluid hebben weten te creëren en dat ze nog steeds sterk staan, ondanks het verlies van hun maatje Jason “Rowdy” Cope. Het album is een en al overtuiging en betere Southern rock dan dit ga je de komende tijd niet krijgen.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment