Logo Orange Flag Music 2023

The Tender Things – That Texas Touch

The Tender Things - That Texas Touch album cover

The Tender Things is nu niet een band met wereldwijde bekendheid. Integendeel zelf, deze band wordt bijna niet opgemerkt door de Americana liefhebber en dat is jammer. Want dat deze band genoeg potentie bevat om het groot te maken in de business wordt na het luisteren van nieuwe plaat That Texas Touch goed duidelijk. 

De band, onder leiding van frontman Jesse Ebaugh, heeft inmiddels een aantal platen uitgebracht. De albums worden bijna niet uitgelicht en The Tender Things moeten het voornamelijk hebben van het toeren. Dat doen ze dan ook, maar ze houden het voornamelijk binnen hun eigen territorium Texas. Jammer dat ze in Europa niet te zien zijn.

Maar That Texas Touch het nieuwe album. De band heeft dit keer gekozen om producer Gordy Quist te betrekken bij het project. Deze producer is bekend van zijn werk bij de groep Band of Heathens. Niet zomaar even hobby producer, maar iemand weet waar hij mee bezig is. En met dit album van The Tender Things heeft hij puik werk afgeleverd.

Wat dat betreft doet That Texas Touch alles wat je van een goede Americana plaat mag verwachten. Het rockt heerlijk weg, maar heeft zo ook z’n momenten van rust. De muziek wordt ingekleurd met lekkere gitaarpartijen en daarnaast krijgen instrumenten zoals fiddles en pedal steels ook de gelegenheid om te stralen. Americana zoals Americana hoort te zijn.

Of The Tender Things met That Texas Touch grote golven gaan maken betwijfel ik. Er zijn immers tegenwoordig zoveel van dit soort bands dat het moeilijk is om op te vallen. Daarom neem ik aan dat deze gasten het moeten hebben van optredens. Goede albums produceren is een mooie bijverdienste, maar de optredens is waar het allemaal om te doen is.

The Tender Things en Europa zie ik niet snel gebeuren. Maar gelukkig is de band actief op social media en kun je That Texas Touch, en de andere albums, gewoon luisteren op Spotify en dergelijke. Niet een heel opmerkelijke band dus, maar ze doen waar ze goed in zijn en dat is gewoon zeer degelijk vakwerk afleveren. 

Soms hoeft muziek niet zo moeilijk te zijn en is het ongedwongen genieten van kwalitatief sterke muziek. Dat is wat deze band levert en wat ze leveren is simpelweg sterk. Luister naar dit album en je hoort dat er ervaren muzikanten spelen. Ze produceren duidelijk hun werk met liefde en dat is tegenwoordig veel waard. Dit mag opgemerkt worden, want met een album zoals That Texas Touch verdient een band zoals The Tender Things dat.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment