Logo Orange Flag Music 2023

Matt Hillyer – Glorieta

Matt Hillyer - Glorieta album cover

De honky tonk band Eleven Hundred Springs stopten twee jaar geleden met muziek maken. Het waren 23 mooie jaren, maar ze vonden het mooi geweest. Frontman Matt Hillyer vond het niet mooi geweest en zette zijn muziek carrière voort als solo artiest. Want zoals hij zelf aangeeft stopt een singer songwriter nooit met schrijven. En zie hier, z’n eerste soloplaat getiteld Glorieta.

Het plan van Matt Hillyer na jarenlang in de band Eleven Hundred Springs te hebben gezeten was dus nooit niet te stoppen. Dat is van hem een uitstekende keuze geweest, want zijn eerste solo verdienste in de vorm van Glorieta is een behoorlijke country plaat geworden. Heb je iets met authentieke honky tonk muziek dan mag je deze plaat absoluut niet missen.

Matt Hillyer heeft natuurlijk al die jaren in z’n oude band de nodige connecties gemaakt binnen de country wereld. Vandaar dat Glorieta het aan kwaliteit niet ontbreekt. Natuurlijk weet Hillyer zelf ook te schijnen, maar met producer John Pedigo van The O’s en de legendarische pedal steel speler Lloyd Maines weet hij een geweldig authentiek geluid te creëren. 

Glorieta is naar mijn mening één van de beste honky tonk platen van de afgelopen jaren. Zoek niet verder, want het is met dit album swingen en een goede tijd beleven. Er staan dan ook veel uptempo tracks op waarop je wilt swingen, maar Matt Hillyer weet het met zijn ballads ook heel intiem te houden. Een beetje van alles wat met een sterke balans aanwezig. 

Matt Hillyer is wat dat betreft zo authentiek als het maar kan zijn. Met zijn oude band wist hij al menig country liefhebber naar zich toe te trekken en ook met zijn soloplaat Glorieta zal hij dat gaan doen. Inmiddels staan er dit jaar weer genoeg tourdata in de agenda en is deze honky tonk man overal en nergens in Amerika te bewonderen. 

Dit album is een echte country country plaat. Niets geen zoetigheid, maar 100% country. Fiddles en pedal steels zijn er genoeg te horen en daarnaast heeft Matt Hillyer een geweldige country snik in z’n stem. Alle ingrediënten zijn aanwezig op Glorieta om het als een echte country plaat te betitelen. Je hoort aan alles dat Hillyer het echte werk is en de traditie in ere houdt. Je vraagt je soms af waar echte country muziek is gebleven, wel hier dus. Luister naar dit fantastische album en er is hoop voor het country genre.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums