Logo Orange Flag Music 2023

Tim Kelly – Ride Through the Rain

Tim Kelly - Ride Through the Rain album cover

Het heeft zijn hele leven lang geduurd, maar Tim Kelly krijgt het dit jaar toch voor elkaar: een eigen soloplaat. De vader van Americana artiest Ruston Kelly vond het tijd om zijn verzamelde schrijfsels zelf in productie te zetten. Het zijn veelal nummers die ver terug gaan naar het verleden en nu eindelijk een verdiend plekje krijgen in de vorm van album Ride Through the Rain.

Zoon Ruston geniet de laatste jaren redelijk aan bekendheid binnen de Americana. Dat komt uiteraard door zijn huwelijk en scheiding met Kacey Musgraves, maar ook door zijn albums. Als je een beetje bekend bent met Ruston Kelly weet je dat zijn vader in de band zit en de pedal steel op voortreffelijke wijze uitvoert. Dat was mij wel bekend, maar toen ik een paar weken geleden hoorde dat Tim Kelly een solo plaat zou uitbrengen was ik erg verrast.

Kelly heeft altijd al wat met muziek gehad en schrijft en speelt muziek vanaf zijn tienerjaren. Toch heeft hij het merendeel van zijn leven gewerkt voor een werkgever. Omdat hij zo zijn familie kon onderhouden met een stabiel salaris waarbij je je weinig zorgen hoeft te maken. Nu heeft Kelly de tijd en met zijn zoon Ruston die is doorgebroken was het niet meer dan logisch dat Tim zijn werk in productie zou brengen.

Ride Through the Rain is het resultaat. Ruston kent inmiddels door zijn eigen platen de kneepjes van het productie vak, en zodoende neemt hij de productie taken op zich bij dit album. Je zou verwachten doordat je Tim Kelly veel op de pedal steel ziet spelen dat Ride Through the Rain er ontzettend vol van zou staan. Niets is minder waar, deze plaat is een echte singer / songwriter plaat waarbij Tim met akoestische gitaar in de spotlights treed.

Dat hij op dit album volledig in de schijnwerpers staat betekent niet dat hij wat hulp krijgt van mede muzikanten. Op verschillende nummers hoor je achtergrondzang van Ruston, Abby (dochter van Tim), Lucie Silvas, Natalia Hemby en Hillary Lindsay. Die laatste drie zijn niet de minste namen en interessant om die op het lijstje terug te vinden. Het is duidelijk dat Tim inmiddels wel goede vrienden heeft gemaakt in de muziekindustrie.

Ride Through the Rain is echt zo’n plaat die geschikt is voor van die regenachtige herfstdagen. Een plaat waarbij je je comfortabel maakt, de koptelefoon opzet en even laat meeslepen met de prachtige muziek die het te bieden heeft. Verwacht niet dat deze plaat je gaat overdonderen zoals een Ruston Kelly dat doet. Nee, Ride Through the Rain is zacht, meeslepend en teder. Vergelijk het met de solo platen van Mark Knopfler.

Tim Kelly brengt dus eindelijk met Ride Through the Rain zijn solo debuut uit. Knap om op zo’n late leeftijd nog het enthousiasme en werkethos op te brengen om je muziek naar buiten te brengen. Het is een fantastische plaat en als Americana luisteraar valt hier genoeg te ontdekken. Het is geen sprankelende energieke plaat, dat laat hij over aan zijn zoon. Maar wat je hier wel krijgt is muziek die diepe indruk doet maken en je niet snel zal vergeten. Opzoek naar de perfecte herfst- en winterplaat? Luister dan naar Ride Through the Rain.

Uitgebracht in eigen beheer

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment