Logo Orange Flag Music 2023

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – The Future

Nathaniel Rateliff and the Night Sweats - The Future album cover

Er verschenen het afgelopen jaar al een aantal verrassend goede soulplaten die het luisteren waard zijn. Herinner je Reverend Peyton’s Big Damn Band nog? Wat te denken van Yola’s nieuwe plaat, Stand By Myself? Ook recentelijk kwam de Canadese AHI met Prospect uit. Als je niet vies bent van wat soul zijn dit dikke aanraders. Zo op het eind van het jaar kunnen we er nog eentje toevoegen in deze categorie, namelijk Nathaniel Rateliff & The Night Sweats met The Future.

Als je een beetje bekend bent met Americana en soul muziek zou Nathaniel Rateliff en zijn band The Night Sweats je bekend voor moeten komen. Ze zijn erg populair en maakten in het verleden naam met hun titelloze plaat uit 2015 en Tearing At The Seams uit 2018. Ondanks de grote bekendheid van deze band moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit de moeite heb genomen om deze groep te beluisteren. Ze zijn mij overigens wel opgemerkt, maar ik heb nooit de moeite genomen om deze muziek te luisteren, tot deze week.

Ik ben blij verrast dat ik toch uiteindelijk die stap heb gezet met deze nieuwe plaat The Future. Het wordt mij duidelijk dat Nathaniel Rateliff & The Night Sweats niet extreem veel nieuwigheid brengen in hun muziek, maar ik word er in ieder geval wel heel vrolijk van. Ik heb gemerkt dat soul muziek die emoties in mij aanwakkeren. Het is fijn om die opbeurende blazers te horen en de soulvolle stem van Nathantiel Rateliff. Perfect geschikt voor dit genre.

Veel van The Future is geschreven ten tijden van de pandemie. Niet vanuit een pessimistische invalshoek, maar juist van een optimistische invalshoek. Net zoals een Reverend Peyton’s Big Damn Band en AHI doen, belicht Nathantiel Rateliff & The Sweats ook op deze plaat de mooie kanten die het leven te bieden heeft. De positieve vibe die over de plaat ligt hebben we vandaag de dag hard genoeg nodig.

Alle ingrediënten zijn aanwezig die van The Future een krachtige soulvolle plaat maken. Schuif je werk aan de kant en laat de muzikale melodieën en harmonieën in je opnemen. Als je even een slechte dag hebt dan is deze plaat het wondermiddel om je gemoedstoestand te veranderen naar positief. Ik vind het altijd heerlijk als muziek daar toe in staat is. Hoe de toekomst eruit komt te zien weet niemand, maar in het hier en nu is The Future alles wat je nodig hebt voor het verlichten van het pessimisme dat heerst.

Uitgebracht op Stax Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment