Logo Orange Flag Music 2023

Town Mountain – Lines in the Levee

Town Mountain - Lines in the Levee album cover

De gretige band Town Mountain uit Asheville, North Carolina maken aanstekelijke country muziek. De band heeft inmiddels genoeg indruk gemaakt met hun muziek. En daarom brengen zij hun nieuwe album Lines in the Levee uit op bekend Amerikaans platenlabel New West Records. Het grote succes voor de band lonkt.

Town Mountain is een band bestaande uit Phil Barker, Bobby Britt, Robert Greer, Jesse Langlais, Miles Miller en Zach Smith. Je merkt het, het zijn aardig wat muzikanten. Dat is te horen als je Lines in the Levee afspeelt. Een geweldig rijk belegd geluid met vibrante instrumentatie en een hele dosis aan energie. 

De band wordt geïnspireerd door bekende bands en artiesten uit het verleden zoals The Band, Townes van Zandt, Bill Monroe, Grateful Dead en Chuck Berry. Met name Bluegrass vermengd met country hoor je terug op deze plaat. Daarnaast is Lines on the Levee geproduceerd de Grammy nominee Justin Francis bekend van onder andere Kacey Musgraves en Orville Peck. Town Mountain is inmiddels bekend genoeg om de studio in te gaan en om met ervaren en professionele muzikanten te werken.

Lines in the Levee zelf is een genot om naar te luisteren. Het bevat alles wat je van een goede country band mag verwachten en meer. Er wordt op heerlijke wijze op de banjo getokkeld en ook het glinsterende fiddle spel mag op deze plaat niet ontbreken. Doe er nog wat pedal steel klanken, drums en akoestische gitaren bij en je krijgt dit album als eindresultaat. Niets meer aan toe te voegen.

Je hoort gewoon dat Town Mountain een band is met energie en hun muziek met plezier maakt. Dat uit zich op Lines in the Levee, maar ik kan mij ook voorstellen dat ze live enorm hun best doen om het publiek te entertainen. Jammer genoeg zie ik dat ze Europa dit jaar overslaan. Je merkt dat veel van dit soort country bands de oversteek niet maken omdat er weinig animo voor is. Begrijpelijk dat de band hun optredens dan ook binnen Amerika houden. 

Desalniettemin is Town Mountain een band met vuur en passie. Ze brengen country muziek zoals bands als Old Crow Medicine Show, Turnpike Troubadours en Laney Lou and the Bird Dogs. De dynamiek en samenspel tussen de vele bandleden werkt erg goed en alle instrumenten vloeien perfect in elkaar over. Het is nu al een tijdje wachten op nieuwe muziek van Turnpike Troubadours. Town Mountain weet deze stilte met Lines in the Levee prima in te vullen. Een album met voldoende replay-value en wat maar niet gaat vervelen. Er zijn slechtere dingen om je avond aan te besteden.

Uitgebracht door New West Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment