Logo Orange Flag Music 2023

Turn Turn Turn – New Rays From an Old Sun

Turn Turn Turn - New Rays From an Old Sun album cover

Een muziekliefhebber van oude muziek uit de vorige eeuw kent zeer waarschijnlijk Turn! Turn! Turn! Van The Byrds. Maar tegenwoordig is het ook een Americana band uit Minnesota. Althans, zonder de uitroeptekens. Deze band bestaat uit Adam Levy, Savannah Smith en Barb Brynstad. Begonnen als een eenvoudig cover bandje schrijven ze inmiddels eigen liedjes. Het resultaat daarvan is het album New Rays From an Old Sun.

Adam Levy kan gezien worden als een veteraan binnen de Minnesota muziekscene. Hij heeft een andere band genaamd The Honeydogs en produceert ook als solo artiest. Naast het schrijven, opnemen en optreden is Levy ook nog eens een maatschappelijke activist en docent. Hij geeft les in songwriting en social studies. En ook wist hij dus tijd te vinden om Turn Turn Turn in het leven te roepen.

Savannah Smith heeft in het verleden gewerkt met grote artiesten zoals Trampled by Turtles, William Elliot Whitmore en Laura Stevenson. In 2019 bracht Smith haar debuutplaat uit Leo geproduceerd door Brett Bullion. Deze dame heeft daarnaast een vintage shop genaamd Seven Suns Vintage.

Tot slot is daar Barb Brynstad. Ook zij weet haar weg in de muziekwereld al jarenlang te vinden. Zo trad ze op met bekende artiesten zoals Chastity Brown, Tina Schlieske, Willie Wisely en Willie Murphy. Naast het muziekbestaan is Brynstad ook betrokken bij dans en theater projecten. Ze houdt ervan om allerlei muziekstijlen te spelen zoals pop, rock, country, gospel, jazz, funk en blues. Daarnaast runt ze een eigen marketing bureau.

Dat zijn mooie levens en dit trio heeft ook nog eens tijd weten te vinden om de band Turn Turn Turn te beginnen. Het album New Rays From an Old Sun haalt z’n invloeden uit jaren 60 en 70 pop muziek en is daardoor heel melodieus en catchy. De nummers zijn stuk voor stuk erg toegankelijk en luisteren lekker weg. Je merkt dat deze band ervaren is in het muziek maken want alles straalt als een zonnetje.

Turn Turn Turn doet mij nog het meest denken aan huidige indie bandjes zoals The New Pornographers en Stars. Als je bekend bent met deze bandjes dan zul je de vergelijking snel maken. Ook hier staat het samen musiceren centraal en worden de vocals met elkaar krachtig verbonden. Plus dat er gewoon hele degelijke muziek wordt gemaakt waar positieve vibes centraal staan.

New Rays From an Old Sun doet eigenlijk alles goed en niets verkeerd. Het album is over de gehele linie sterk en kent weinig hoge pieken en weinig dalen. Dat is niet negatief bedoeld, want de muziek staat als een huis. Het is simpelweg genieten van de vele catchy liedjes en even je zorgen te laten doen vergeten. Turn Turn Turn doen niet opmerkelijk veel nieuws, maar leveren prima kwaliteit. En soms is er niet meer nodig dan dat om je dag een stuk zonniger te maken.

Uitgebracht door Simon Recordings

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment