Logo Orange Flag Music 2023

Orange Flag Music blikt vooruit op 2022

Vooruitblik 2022 - cover

2021 was een jaar om niet meer te vergeten. Als je kijkt en luistert naar de albums in het eindejaarslijstje vind je parel na parel. Gaat 2022 zo’n zelfde top jaar worden als 2021? Wie zal het zeggen. De eerste aanwas van nieuwe album zijn in ieder geval erg bemoedigend. Daarnaast zijn er volop geruchten van grote, maar ook kleine, artiesten die zich klaar maken om hun muziek de wereld in te sturen. In dit artikel blikken we vooruit van releases die al zeker uitkomen. Houd ze op je muziekradar, want dat zijn deze albums het zeker waard.

Tony Logue – Jericho

Tony Logue - Jericho album cover

Nadat we Cole Chaney vorig jaar zagen uitblinken met zijn debuut Mercy is het dit jaar de buurt aan Tony Logue met Jericho. Wat hebben de twee gemeen vraag je je af? Ze komen allebei uit Kentucky en treden vaak met elkaar op. Ook komt de muziek redelijk overeen met elkaar. Verwacht van Jericho een beladen plaat met teksten over het zware leven die Tony Logue heeft moeten doorstaan. Familie, liefdes en verslavingsproblemen komen allemaal aanbod.
Release: 7 januari 2022


Josh Moore – The Cost

Josh Moore - The Cost album cover

Josh Moore is lid van Bluegrass band Laney Lou and the Bird Dogs die vorig jaar uitstekende plaat Through the Smoke uitbrachten. Voor als je dat nog niet hebt gedaan, even luisteren. Maar Josh Moore gaat het nu solo proberen. Waarschijnlijk omdat Laney Lou and the Bird Dogs niet optreden en Moore genoeg tijd om handen had om zijn eigen muziek te produceren. The Cost is Josh Moore zijn debuut als solo artiest en slaat een totaal andere weg in dan Laney Lou. Dit is muziek wat een stuk meer traditioneler en country is. Ik ben er erg positief over en er staat een interview in de planning om hem wat meer vragen te stellen over dit album.
Release: 7 januari 2022


Aoife O’Donovan – Age of Apathy

Aoife O'Donovan - Age of Apathy album cover

Grammy winnaar Joe Henry zit achter de knoppen voor Aoife O’Donovan’s nieuwe plaat Age of Apathy. Maar eigenlijk moet ik beginnen met O’Donovan zelf, want zij heeft inmiddels meer dan genoeg bereikt in haar muziek carrière. Grammy winnares en onderdeel van de band I’m With Her, The Goat Rodeo Sessions en meer maakt van Age of Apathy een album om erg naar uit te kijken. Voor mij nog geheel nieuw, maar eerste indrukken zijn alleen maar positief.
Release: 21 januari 2022


Bobby Allison and Gerry Spehar – Delta Man

Bobby Allison and Gerry Spehard - Deltaman album cover

Bobby Allison uit Texas en Gerry Spehar uit Colorado zijn twee beste vrienden en al sinds de jaren zeventig van vorige eeuw muziek troubadours. Ze hebben al heel wat meegemaakt en besloten om voor een nieuwe plaat de krachten te bundelen. Dat resulteert in Delta Man, een set unieke liedjes van een uniek duo. Op deze plaat hoor je de jarenlange ervaringen van de heren gevangen in country muziek die niet te verleiden is.
Release: 21 januari 2022


Maya De Vitry – Violet Light

Maya DeVitry - Violet Light album cover

Maya De Vitry is toe aan haar derde solo album genaamd Violet Light. Ze zat in het verleden in de band The Stray Birds, maar daar was de koek op. Een solo carrière was een logische stap. Eerlijk gezegd was ik niet helemaal overdonderd door solo debuut Adaptations, maar met How to Break a Fall kon ik een stuk meer. Dat belooft wat voor Violet Light waar De Vitry de muziek naar een nog hoger niveau tilt. Eerste indrukken zijn positief en je hoort duidelijk een bepaalde groei in Violet Light ten opzichte van haar eerder solo werk.
Release: 28 januari 2022


Michael Johnathon – Cosmic Banjo

Michael Jonathon - Cosmic Banjo album cover

Misschien komt je Michael Johnathon wel bekend voor. Hij bracht namelijk vorig jaar The Painter uit dat zich toespitste op Vincent van Gogh. Was erg positief over dit album en verbaasde mij dan ook afgelopen maand dat er alweer een nieuwe album aan zit te komen, Cosmic Banjo. Mooie albumtitel. Zoals deze titel doet vermoeden staat dit keer de banjo centraal. Dan heb je wat mij betreft helemaal de aandacht en ook dit keer zal Michael Johnathon niet vervelen.
Release: Januari 2022


Kate Macleod – Uranium Maiden

Kate Macleod - Uranium Maiden album cover

Uranium Maiden is een album volledig gewijd aan de staat Utah, maar voor iedere liefhebber van country en folk muziek geschikt. Kate Macleod maakt er een mooie plaat van met combinaties van originele nummers, instrumentale nummers en moderne herbewerkingen van traditionele muziek. Kat Macleod is niet zomaar een artiest, maar wordt met haar muziek vaak vergeleken met grote artiesten zoals Emmylou Harris, Joni Mitchell en Nanci Griffith.
Release: 4 februari 2022


Harley Kimbro Lewis – Harley Kimbro Lewis

Harley, Kimbro Lewis album cover

Laid-back muziek is wat je van dit dynamische en splinternieuwe trio Harley Kimbro Lewis krijgt. Martin Harley, Daniel Kimbro en Sam Lewis werkten in het verleden met de grootste namen in de muziek business en besloten om de krachten te bundelen en gezamenlijk een album uit te brengen. Dat is ze op voortreffelijke wijze gelukt en laten hier een Americana geluid horen op z’n best. Americana dus met een laid-back vibe wel te verstaan.
Release: 22 februari 2022

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment