Logo Orange Flag Music 2023

Casper McWade – Something for the Pain

Casper McWade - Something for the Pain album cover

Vorig jaar was een mooi muziekjaar, maar ik miste een beetje outlaw country albums. Natuurlijk had je Dallas Moore met een covers album en de productieve Creed Fisher bracht alweer een nieuw album uit. Maar heel verder dan dat kom ik niet. Dit jaar belooft veel beter te worden, te beginnen met Something for the Pain van Casper McWade.

Casper McWade maakt al jaren naam binnen de outlaw country scene. Ik maakte vier jaar geleden kennis met hem tijdens zijn album Unraveled. Fantastische plaat en naar mijn mening een van de betere outlaw country platen van de afgelopen jaren. Dit jaar is hij terug met Something for the Pain en dit album kan zomaar eens de mainstream gaan bereiken en grote golven binnen de scene gaan maken.

Something for the Pain kent zijn productie met een bataljon aan sterren muzikanten en producers. Het album kent zijn fundamenten in de legendarische studio Sonic Ranch in Texas. De productie komt op naam van Josh Thompson (Cody Jinks) en Jay Tooke (voormalig lid van The Steel Woods). Voor de rest schreven en musiceerden veel anderen ervaren muzikanten mee.

Het levert prachtig werk op en Casper McWade kan makkelijk de concurrentie aan met andere outlaw country artiesten. Alhoewel ik denk dat zij het niet als concurrentie zien, maar meer als vrienden onder elkaar met een liefde en passie voor country muziek. Toch vind ik Something for the Pain een van de betere outlaw country platen van de huidige tijd.

Ben je niet bekend met dit specifieke genre, dan staat je heel wat moois te wachten. Check Spotify en zoek naar artiesten zoals Casper McWade, Cody Jinks, Dallas Moore, Whitey Morgan and the 78s en Creed Fisher. Als je liefde hebt voor country muziek dan moet je deze artiesten al kennen of moet je ermee kennismaken. Outlaw country is ruwe country en vanuit hart.

Mooi begin van het jaar met dit nieuwe album van Casper McWade. Cody Jinks brengt in maart zijn nieuwe album uit en ben benieuwd wat dat gaat doen. Ik vond Mercy van twee jaar geleden goed, maar niet uitzonderlijk goed. Al met al houden dit soort artiesten de naam van het genre hoog en weten iedere keer weer grand cru te leveren. Luister naar Something for the Pain en zet de volume knop op maximaal. Wedden dat je een mooie tijd gaat beleven?

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment