Logo Orange Flag Music 2023

The Lostines – Meet the Lostines

The Lostines - Meet the Lostines album cover

The Lostines debuteren dit jaar met hun eerste album Meet the Lostines. De afgelopen jaren verschenen al een aantal EP’s, maar dit jaar zijn ze klaar voor het echte werk. Het album is een hele prettige eerste kennismaking en het is er gelijk zo’n eentje waar weinig op aan te merken is. Dit is Americana muziek zoals Americana muziek hoort te zijn en doet verlangen naar traditionele pop bandjes uit het verleden. 

The Lostines zijn singer-songwriters Casey Jane Reece-Kaigler en Camille Wind Weatherford. Hun standplaats is New Orleans en binnen een aantal jaren tijd hebben ze daar veel vrienden gemaakt. Je hoort op Meet the Lostines bijdragen van ervaren muzikanten zoals Sam Doores van The Deslondes, Ross Farbe van Videoage, Howe Pearson en Gina Leslie. Alhoewel de twee dames op de cover staan, is dit een echt samenwerkingsproject.

Als je luistert naar Meet the Lostines, dan reis je even terug naar de Amerikaanse muziek van de jaren ’60 van vorige eeuw. Je zult dat niet kunnen ontkennen na het eerste nummer te hebben afgespeeld. Het klinkt in eerste instantie traditioneel, maar weet echter ook heel eigentijds te klinken. Het kan heel goed de concurrentie aan met Americana artiesten van vandaag. Het heeft van beide wat en dat is wat dit album zo goed maakt. Er is hier voor iedere liefhebber van het genre wat interessants te vinden.

The Lostines weten met hun unieke muziekstijl gelijk al heel veel indruk te maken en het is een geweldige luisterervaring. Met de muziek zit het meer dan goed, maar ook de zang is een plezier om naar te luisteren. Allebei de dames beschikken namelijk over fantastische stemmen en laten dat horen. Zowel Casey als Camille stralen solo en samen, en doen veel denken aan The Secret Sisters en First Aid Kit.

Meet the Lostines is zoals gezegd een samenwerkingsalbum en dat produceert een kleurrijk palet aan instrumenten. Je hoort aan alles dat vele handen werk hebben verzet om tot dit resultaat te komen. De productie klinkt uitstekend met verschillende laagjes en instrumentatie. Verwacht een heleboel gitaren, fiddles, pedal steels, piano’s en extra achtergrondzang. Precies zoals ze dat ook vroeger deden.

The Lostines staan pas aan het begin van hun muzikale carrière, maar laten gelijk horen dat het serieus is. Met Meet the Lostines produceren ze een fantastisch debuut en het album kan met gemak de concurrentie aan met andere Americana bands. Ben benieuwd of de dames met dit album gaan scoren en een groot publiek zullen bereiken. Aan de kwaliteit van de muziek zal het in ieder geval niet liggen, want daar is helemaal niets op aan te merken. Deze eerste kennismaking met The Lostines is een hele positieve en doet smaken naar meer.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment