Logo Orange Flag Music 2023

Phillip Phillips – Drift Back

Phillip Phillips - Drift Back album cover

Phillip Phillips moet wel de succesvolste winnaar van de Amerikaanse Idols zijn. Hij won de elfde editie in 2012 en bracht een aantal prachtige albums uit. Met miljoenen albumverkopen en miljarden streams is het ongekend wat hij als Idols winnaar allemaal heeft bereikt. In Nederland mag hij dan niet zo bekend zijn, de albums zijn de moeite waard om te luisteren als je interesse hebt in goede singer-songwriter pop muziek.

Drift Back heet het nieuwe album. Het verscheen vorig jaar al, maar heb ik toentertijd niet opgemerkt. Heel vreemd dat ik het niets heb gehoord omdat ik toch alles best bijhoud. Maar goed, ik vind dat Phillip Phillips alsnog de aandacht verdient, omdat hij een fantastische singer-songwriter is met het hart op de juiste plaats en liefde heeft voor de muziek.

Alle albums van Phillip Phillips zijn in het verleden uitgebracht door een platenlabel. Als je winnaar van de Amerikaanse Idols bent dan kan dat. Zeker ook als je daarna grote successen boekt, veel albums verkoopt en massa mensen naar je shows trekt. Voor Drift Back is er voor een iets andere benadering gekozen en maakt Phillips Phillips voor het eerst muziek als een onafhankelijke artiest.

Misschien heeft dat toch te maken dat zijn vorige album Collateral het iets minder deed en niet aan alle verwachtingen voldeed. Ook ik vond dat album wat minder aantrekkelijk dan eerdere albums. Met Drift Back is er door Phillip Phillips gekozen om zelf de controle te behouden over zijn liedjes en dat is te merken. Het album ligt veel lekkerder in het gehoor en doet denken aan de begindagen van zijn carrière.

Phillip Phillips is door de jaren heen een hele grote artiest geworden en dat merk je aan Drift Back, maar ook met wie hij allemaal mocht samenwerken. Zo deelde hij het podium met veel bekende Amerikaanse artiesten en debuteerde hij vorig jaar bij de Grand Ole Opry. Op Drift Back doet hij een geweldig duet met de in Amerika bekende country pop artiest Caitlyn Smith.

Drift Back is een uitstekend pop album en laat horen dat Phillip Phillips het niet verleerd is. Hij beschikt inmiddels over veel zelfvertrouwen en dat laat hij horen op dit nieuwe album, voor het eerst als onafhankelijke artiest. Mooi om op te merken is dat Phillip Phillips met zijn vrouw aan veel goede doelen doet en dat hij met de wereld meeleeft. Hij weet het goede voorbeeld te geven en laat de Amerikaanse harten smelten. Tijd dat Phillip Phillips ook aandacht krijgt in Nederland.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment