Logo Orange Flag Music 2023

Luke Combs – Fathers & Sons

Luke Combs - Fathers & Sons album cover

Luke Combs dit jaar zien op een festival in Nederland? Het had zomaar gekund, want Pinkpop overwoog deze Amerikaanse country fenomeen te boeken. Helaas kon Luke Combs uiteindelijk niet, maar het had toch wel heel gaaf zijn geweest om hem op het grootste festival van Nederland te kunnen bewonderen. Wel kunnen we dit jaar genieten van het nieuwe album Fathers & Sons.

Een van de meeste populaire country artiesten is best productiviteit, want vorig jaar verscheen het album Gettin’ Old. Luke Combs is geen man om stil te zitten, want ook qua optredens in Amerika is hij aardig aan de gang. Dit jaar dus weer nieuw werk in de vorm van Fathers & Sons en dit kan weleens de beste plaat van hem zijn. Althans als je van traditionele country houdt

Want Luke Combs luistert goed naar zijn publiek en wat er gevraagd wordt. De fase van bro-country is een beetje voorbij en de luisteraar heeft interesse in een geluid uit het verleden. Dit betekent dat je tegenwoordig bij mainstream country artiesten steeds meer traditionele instrumenten hoort. En Luke Combs doet dat met Fathers & Sons voortreffelijk.

Luke Combs en zijn team zetten wel een gewaagde stap, want Fathers & Sons is geen bier drinkende country muziek waar hij zo bekend om is geworden. Nee, dit album bestaat met name uit gevoelige ballads waar Luke Combs zijn relatie met zijn vader en zijn kinderen onder de aandacht brengt. Als je een vader bent dan zul je met deze songs veel kunnen relateren.

Maar Fathers & Sons is niet alleen voor de vaders onder ons. Luke Combs laat met dit album horen dat hij nog steeds geweldig is om kwaliteit country liedjes te produceren. Er wordt veel gebruik gemaakt van fiddles en je hoort ook veel de mandoline en de dobro. Verrassend, dat wel, maar het is fantastisch om te zien en te horen dat Luke Combs de kant van traditionele country bewandelt. 

Jammer dat een van de meest populaire country artiesten van het moment niet te zien is in Nederland, maar met Fathers & Sons hebben we een prachtig nieuw album. De recensies in Amerika zijn positief en geheel terecht. Knap van Luke Combs dat hij zijn eigen ding doet. En laat je niet op het verkeerde been zetten, want Fathers & Sons is een volwaardige nieuwe plaat en niet zomaar een tussendoortje voor Vaderdag. Verplicht luisteren voor new en old country fans.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment