Logo Orange Flag Music 2023

Lindsey Stirling – Duality

Lindsey Stirling - Duality album cover

Het album Duality van de veelzijdige Lindsey Stirling is mijn eerste kennismaking met haar. Ze beweegt zich al een tijdje door het muzikale landschap en krijgt behoorlijk veel erkenning voor haar unieke stijl van muziek maken. Zowel critici als fans weten haar te vinden en ze won diverse prijzen voor haar werk. Dit nieuwe album is een wonderschoon pareltje.

Ik noem Lindsey Stirling veelzijdig omdat ze veel meer is dan dat. Zo beschikt ze over een buitengewoon danstalent en dat zul je merken als je naar een van haar shows gaat. Maar ook is ze een virtuoos als het aankomt op de elektrische viool. Alsof dat niet genoeg is vindt ze ook nog tijd om als auteur te schrijven en het creëren van comic strips.  

Lindsey Stirling is een bezige bij en druk met van alles. Je zult misschien verwachten dat met zoveel balletjes tegelijk om hoog houden lauwe muziek voorgeschoteld krijgt. De aandacht voor kwaliteit is minder. Maar dat is met Duality niet het geval. De liedjes klinken op dit album prachtig en het is ontzettend cinematisch. Dit soort muziek zou heel goed passen in grote fantasierijke films.

Het eerste gedeelte van Duality bestaat uit instrumentale nummers. Dit betekent dat je alleen instrumenten hoort zonder zang. Een heel album met alleen maar instrumentale nummers luister ik niet veel, maar gelukkig laat Lindsey Stirling op het tweede gedeelte haar stem horen. Ook over het stemgeluid van Lindsey Stirling kan ik niets anders dan lovend zijn. Prachtig.

Duality is alweer het zevende album van Lindsey Stirling en ze weet inmiddels hoe het trucje werkt. Het album was geen makkelijke bevalling en er is hard gewerkt en veel geschrapt. Samen met ervaren producers Graham Muron en Lucky West hebben ze een geweldig album weten te produceren waar ik de afgelopen weken met veel aandacht en plezier naar heb geluisterd. 

Lindsey Stirling mag met van alles bezig zijn, met Duality levert ze een pareltje af. Luisteraars met een specifieke interesse in cinematische en sonische geluiden zitten bij dit album helemaal goed. Heel indrukwekkend wat er allemaal op dit album gebeurt en het is een grote reis door verschillende stijlen van muziek. Ik kende Lindsey Stirling nog niet, maar dit nieuwe album heeft mij direct overtuigd van haar talenten. Luister en geniet.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment