Logo Orange Flag Music 2023

David Quinn – Young Love

David Quinn - Young Love album cover

De Amerikaanse singer-songwriter David Quinn bracht recent geheel onverwachts zijn nieuwe album Young Love uit. Heel apart dat er geen aankondiging van was en dat het album zomaar overal te beluisteren is. Ik had het bijna gemist, maar zag het alsnog ergens op een muziekwebsite verschijnen. Gelukkig, want ik had Young Love niet willen missen. 

Het enige wat David Quinn over Young Love zegt is dat de liedjes uit zijn hart en ziel komen. En dat de liedjes op dit album verhalen zijn over zijn leven. Meer hebben we niet en we moeten zodoende de muziek laten spreken. Graag lees ik uit interesse en voor de recensie achtergrondinformatie over albums, maar met dit album hoeft dat eigenlijk ook niet. Laat de muziek voor zich spreken.

David Quinn is overigens voor mij geen onbekende artiest. Ik schreef eerder een recensie over zijn vorige album Country Fresh. Ik was er behoorlijk positief over en noemde het perfecte country muziek en country muziek zoals het hoort te zijn. Nu ik het teruglees was ik wel heel positief, maar nu ik luister naar Young Love begrijp ik mijn enthousiasme weer van toen.

Ook Young Love vind ik een geweldig album en luister ik de afgelopen dagen met veel plezier. Met name de diversiteit aan instrumenten spreekt mij erg aan en doen gelukkig maken. Het komt allemaal voorbij: piano’s, gitaren, blazers, strijkers, drums en pedal steels. Ook op dit album houdt David Quinn zich niet in en weet hij het maximale te brengen. Fantastisch.

Ik vroeg mij tijdens het recenseren van Country Fresh af of David Quinn een groot publiek zou kunnen aanspreken. Dat is hem helaas nog niet echt gelukt en hij is nog steeds hard aan het werk om dat voor elkaar te krijgen. Jammer dat dit soort verfijnde singer-songwriters weinig aandacht krijgen. Young Love laat wederom horen dat David Quinn een muzikant is met een groot talent.

We moeten het er toch maar ophouden dat dit soort country muziek voor een bepaalde niche is. Het trekt geen massa’s mensen, maar is speciaal voor een klein groepje enthousiastelingen. David Quinn zal het van het toeren moeten hebben en met Young Love heeft hij uitstekend nieuw songmateriaal, ondanks dat het album wel wat aan de korte kant is. Ik ben net zoals bij Country Fresh ook weer helemaal enthousiast over Young Love en herinner me weer dat dit soort muziek mij het meest gelukkig maakt.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment