Logo Orange Flag Music 2023

Amy Shark – Sunday Sadness

Amy Shark - Sunday Sadness album cover

Artiesten zoals Taylor Swift, Gracie Abrams en Sabrina Carpenter domineren momenteel de pop muziek wereld. De albums van deze artiesten worden absurd veel via stream platform geluisterd. Maar ook de subtop, als je het zo kunt noemen, weet genoeg interessants te brengen. De afgelopen tijd heb ik liefde gekregen voor het nieuwe album Sunday Sadness van Amy Shark.

Amy Shark is niet de zoveelste nieuwe artiest aan het begin van haar muzikale carrière. Deze Australische schone is met Sunday Sadness alweer toe aan haar derde album. Met name in Australië heeft ze succes en weet ze een groot publiek te bereiken. Er worden veel prestigieuze awards gewonnen en veel songs van haar albums halen hele nette stream aantallen. 

De muziek op Sunday Sadness is natuurlijk niet heel vernieuwend en doet veel denken aan andere grote pop artiesten. Maar toch vind ik Amy Shark iets speciaals hebben en met Sunday Sadness onderscheidend genoeg klinken om onder de aandacht te brengen. De songs zijn overtuigend en zijn boeiend genoeg om te blijven te luisteren en het album te herhalen.

Misschien heeft het ook een beetje te maken met mijn liefde voor Australië. Ik ben er geweest en heb veel nieuwe muziek daar mogen ontdekken. Het is mij duidelijk geworden dat ze Down Under ook heel goed weten wat muziek maken is en Amy Shark is wederom een bevestiging. Sunday Sadness is pop muziek op zijn best en kan met gemak de wereldwijde concurrentie aan.

Sunday Sadness is geproduceerd door Dann Hume. Hij maakte jaren geleden albums met zijn fantastische band Evermore, luister naar deze band als je de kans krijgt, maar is inmiddels naam aan het maken als producer. Hij weet Amy Shark naar kwaliteit songs te leiden en doet uitstekend zijn werk. Ook zijn er credits op dit album voor singer-songwriter Matt Corby en producer Kid Harpoon.

Amy Shark toont met Sunday Sadness aan dat ze een geweldige singer-songwriter is en een van de betere van haar generatie. Goed, je hebt Taylor Swift en daarna een lange tijd niets, maar dit album maakt genoeg indruk om leuk de concurrentie aan te gaan. Dit soort pop muziek is dan ook makkelijk te behappen, niet heel vernieuwend, maar dat hoeft zo nodig niet. Het is effectief in wat het doet en dat is je in een half uurtje vermaken. Er is wat dat betreft veel plezier aan dit album te beleven.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment