Logo Orange Flag Music 2023

Caleb Caudle – Sweet Critters

Caleb Caudle - Sweet Critters album cover

Ik schrijf nu al zo’n vier jaar recensies en schreef inmiddels over twee albums van singer-songwriter Caleb Caudle. De albums deden het hier goed en dat is eigenlijk altijd wel iets wat je van hem kan verwachten. Ieder nieuw album is weer een plezier om naar te luisteren en vervelen doe je er allerminst mee. En hetzelfde geldt voor zijn nieuwe album Sweet Critters.

Caleb Caudle ken ik al een tijdje en mijn eerste introductie tot zijn oeuvre was het album Carolina Ghost, 2016 alweer. Geweldig album en ook de daaropvolgende albums, Crushed Coins (2019), Better Hurry Up (2020) en Forsythia (2022) lieten horen dat we hier te maken hebben met een singer-songwriter met ontzettend veel talent. 

Gelukkig weet Caleb Caudle niet van ophouden en neemt zijn muzikale carrière heel serieus. Dit betekent dat hij veel van zijn songs ten gehore brengt in live shows, hij komt af en toe ook naar Europa. Maar dus ook de productie is behoorlijk hoog en dat is iets wat ik alleen maar heel erg kan toejuichen. Als er albums zoals Sweet Critters verschijnen, mij hoor je niet klagen.

Doet Caleb Caudle heel veel anders dan tien jaar geleden? Nee. Is dat iets negatiefs? Nee. Laat deze ervaren singer-songwriter albums zoals Sweet Critters blijven produceren. De songs op dit album zijn wederom rijk geproduceerd met genoeg melodie en interessante teksten. Vernieuwen hoeft van mij niet per se als het zulke kwaliteit oplevert.

Het werd mij op vorige albums van Caleb Caudle al duidelijk, en op Sweet Critters weer, dat hij graag samenwerkt met collega-muzikanten. Zo is het album geproduceerd door de bekende John Paul White en Ben Tanner. Hij werkte eerder met White en is inmiddels een goede vriend. En het leuke is dat er de afgelopen tijd ook nieuwe vrienden zijn gemaakt. Zo mogen hier de geweldige Aoife O’Donovan en Allison Russell meezingen.

Caleb Caudle doet het toch gewoon maar weer en dat is een geweldig album afleveren. Het is al zijn zoveelste en hij weet maar van geen ophouden. Alle songs zijn prettig om naar te luisteren, creatief en er is tijdens de productie gelet op de details. Ja, het is inmiddels een feest van herkenning, maar oh wat heb ik hier nog steeds heel veel plezier van.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment