Logo Orange Flag Music 2023

The Wild Feathers – Sirens

The Wild Feathers - Sirens album cover

De Amerikaanse band The Wild Feathers zijn een van de smaakmakers van het Americana genre. Ze hebben inmiddels een redelijk aantal albums uitgebracht waar ik iedere keer alleen maar heel positief over ben. Dit jaar zijn ze terug in wederom een sterke vorm met Sirens. Een album dat mij niet echt meer verrast, maar wel gewoon heel effectief is in wat het doet.

Ik maakte kennis met The Wild Feathers elf jaar geleden tijdens het titelloze debuutalbum. In een interview gaven ze toentertijd aan dat ze de beste rock band van deze tijd wilden worden. Dat is natuurlijk heel ambitieus en dat gebeurt niet zomaar. Als je naar nu kijkt is deze doelstelling niet echt behaald, maar hebben ze wel een goede reputatie opgebouwd in de Americana scene.

De mannen van The Wild Feathers geven aan dat ze door de jaren heen gegroeid zijn als band. En dat moet volgens hen dan ook gelden voor hun songs. Dat is een heel mooi gegeven, maar Sirens doet naar mijn mening niet heel veel anders dan de vorige albums. Het is wederom heerlijke Americana rock van behoorlijk niveau wat geen moment gaat vervelen.

Voor dit album hebben The Wild Feathers de hulp ingeschakeld van niemand minder dan producer Shooter Jennings. Ja, de zoon van Waylon Jennings. Hij behoort nu tot een van de grootste en meest gewilde producers van het country en Americana genre. Werkte in het verleden samen met grote artiesten zoals Turnpike Troubadours, Brandi Carlile en American Aquarium.

Shooter Jennings levert samen met The Wild Feathers geweldig werk af, waar niets negatief over te zeggen is. De tiental songs klinken prettig in het gehoor en de elektrische gitaren doen wederom uitstekend hun werk. Het blijkt dat de band nog steeds ontzettend gedreven en energiek zijn in het creƫren van originele rock songs en het beste van het beste te brengen.

Wel of niet gegroeid, Sirens is een sterke toevoeging aan het inmiddels indrukwekkende oeuvre van The Wild Feathers. Ze zijn al een tijdje aan de gang, maar weten met ieder nieuw album weer veel indruk te maken. Een beetje overmoedig om aan te geven de grootste rock band van deze tijd te willen worden. Daar heb je wel meer voor nodig dan een aantal goede platen. Maar binnen de Americana scene hebben ze hun plekje verdiend en doen ze het meer dan verdienstelijk. Niets om over te klagen.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment