Logo Orange Flag Music 2023

Kimberly Morgan York – Fun

Kimberly Morgan York - Fun album cover

Een aantal jaren geleden was ik behoorlijk positief over Keep On’ Going van Kimberly Morgan York. Een album dat mij veel deed denken aan traditionele country muziek. Denk aan grote namen zoals Tammy Wynette en Loretta Lynn. Ik kon dan ook niet wachten op nieuw werk van deze singer-songwriter uit Athens, Georgia en dat is recent verschenen in de vorm van het album Fun.

Kimberly Morgan York is al vanaf jongs af aan bezig met muziek. Op driejarige leeftijd zong ze al publiekelijk en begon ze op haar zestiende met het schrijven van songs en het spelen van de gitaar. Inmiddels produceerde ze een aantal albums met bescheiden succes. De afgelopen jaar bleken vruchtbaar, want naast Keep On’ Going verscheen er vorig jaar ook een EP’tje.

Maar dit jaar is het dus tijd voor Fun. Ik merkte het al tijdens het vorige werk, Kimberly Morgan York maakt met ontzettend veel plezier muziek. Een album de titel Fun meegeven zegt natuurlijk genoeg, maar ze maakt het ook daadwerkelijk waar met haar teksten en muziek. Deze dame ziet het leven van de zonnige kant en maakt er het beste van. Een en al plezier dus.

Ik gaf het al even aan, maar een album zoals Fun doet heel veel denken aan country muziek van de vorige eeuw. De oude tijden toen Tammy Wynette met een aantal succesvolle singles en albums de country scene onveilig maakte. En natuurlijk mag een naam zoals Loretta Lynn ook genoemd worden. Kimberly Morgan York heeft heel goed geluisterd naar deze artiesten.

Fun is jammer genoeg wat aan de korte kant, acht songs, maar weet wel een blijvende indruk te maken. Wat vooral opvalt aan de muziek van Kimberly Morgan York is het gebruik van de pedal steel. Dit traditionele instrument krijgt in iedere song de ruimte om te schijnen en geeft je dat authentieke en ouderwetse country gevoel. Hele goede keuze geweest om daar veel gebruik van te maken.

Het zijn zoals gezegd vruchtbare tijden voor Kimberly Morgan York en we mogen er blij mee zijn. Alhoewel Fun uit maar acht songs bestaat, kan ik wel stellen dat het aan kwaliteit niet ontbreekt. Het benaderen van een traditioneel country geluid kan ik alleen maar toejuichen, alhoewel het ook heel eigentijds kan klinken. Hopelijk behoudt Kimberly Morgan York de zin en het plezier en kunnen we in de toekomst meer moois verwachten. Ik zeg daar absoluut geen nee tegen.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment