Logo Orange Flag Music 2023

Patrick Park – Loneliness Knows My Name (2003)

Patrick Park - Loneliness Knows My Name album cover

Als millennial keek ik vroeger veel populaire Amerikaanse series. En bij veel van dat soort series werden populaire artiesten betrokken en kregen een podium. Sommige traden op in een aflevering, maar ook veel liedjes werden als achtergrondmuziek gebruikt. Dit was ook het geval met Patrick Park, een singer-songwriter uit Los Angeles. Een aantal van zijn liedjes werden gebruikt in de populaire televisieserie The O.C.

Sinds ik het nummer Something Pretty hoorde ben ik Patrick Park op de voet gaan volgen. Hij heeft inmiddels een aardig oeuvre opgebouwd, alhoewel hij uiteindelijk niet een heel bekende artiest is geworden. Blijkbaar is hij niet echt geschikt om intensief te toeren en zijn muziek naar een groter publiek te brengen. Jammer, want zijn muziek is meer dan de moeite waard om te luisteren als je van het folk genre houdt.

Het was voor mij dan ook lastig om een album van Patrick Park uit te kiezen om te recenseren. Vandaar dat ik het maar op het debuut Loneliness Knows My Name houd, want daar heb ik door de jaren heen het meest naar geluisterd. Is denk ik ook wel mijn favoriet van zijn oeuvre. Ik zal later dit jaar nog een ander album van hem recenseren, want het blijft altijd interessant om zijn albums terug te luisteren. En na zoveel jaar gaat het nog steeds niet vervelen.

Loneliness Knows My Name verscheen in 2003 op het platenlabel Hollywood Records. Helaas was het commercieel geen groot succes. Waarschijnlijk had dit te maken doordat het platenlabel de focus had op pop muziek. Patrick Park produceert folk muziek met hier en daar wat rock invloeden. Ze wisten niet goed hoe hem te positioneren in de markt. Het was allerminst een goede match en hij koos na dit debuut dan ook heel wijs voor een andere platenlabel.

Maar Loneliness Knows My Name is een album vol hoogtepunten waar geen enkel minder nummer op staat. De liedjes hebben een zeer nette productie en je luistert naar genoeg variatie. Er worden diverse instrumenten gebruikt zoals de gitaren, drums, harmonica’s, violen, piano’s, mandolines. Het complete plaatje. Er zijn zelfs pedal steels te horen. De uitstekende productie werd verzorgd door Dave Trumfio, bekend van Wilco. 

Dit album heeft voor mij iets speciaals en nadat er meer dan twintig jaren zijn verstreken vind ik het nog net zo goed als toen. Loneliness Knows My Name is denk ik toch wel een van mijn favoriete albums van deze eeuw. Wat Patrick Park op dit moment aan het doen is weet ik niet. Het is vrij stil op zijn social media. Maar gelukkig staan alle albums netjes op internet en is het hopen dat hij tijd en zin vindt om een nieuw album te maken. Niet bekend met deze singer-songwriter dan staan je een aantal geweldige platen te wachten en het beste is een begin te maken met dit debuut. 

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment