Logo Orange Flag Music 2023

American Aquarium met nieuwe album Chicamacomico

American Aquarium

De country band American Aquarium kwam vorig jaar met twee uitstekende 90’s country covers albums op de proppen. Het bleek een tussendoortje, want 10 juni brengen zij via het label Thirty Tigers nieuwe album Chicamacomico uit. Het is het vervolg op Lamentations uit 2020. Een album die erg positieve kritieken van critici en luisteraars kreeg.

American Aquarium staat bekend om hun energieke en bevlogen optredens. Ik was er een aantal jaren zelf getuigen van tijdens een van de concerten in Nederland. Dit zijn gasten die zowel op de plaat als live het uiterste geven. Ze hebben in het begin van hun muziek carrière moeten zwoegen, maar het doorzettingsvermogen betaalt zich tegenwoordig dubbel en dwars uit.

10 juni is het dus zover met de release van nieuwe plaat Chicamacomico en de band heeft All I Needed als eerste single uitgebracht. Typisch een American Aquarium nummer, kwalitatief gewoon weer erg goed. Ze vertellen dat dit hun beste plaat is die ze ooit hebben gemaakt. Gedurfde uitspraak, maar frontman BJ Barham kennende zal dit geen grootspraak zijn.

Het kan interessant zijn om de fysieke cd of lp aan te schaffen. De muziek is kwalitatief erg sterk, maar qua verpakking weet American Aquarium er ook altijd een waar feestje van te maken. Het zegt veel over de band en de liefde die ze voor hun fans hebben. Alles straalt professionaliteit uit en dat maakt deze band ook zo goed. Eerdere platen gemist? Voor de Americana luisteraars verplicht luistervoer. 10 juni, zet het in je kalender, Chicamacomico.

American Aquarium - Chicamacomico album cover
  1. Chicamacomico
  2. Little Things
  3. Just Close Enough
  4. The First Year
  5. Built To Last
  6. Wildfire
  7. The Things We Lost Along The Way
  8. Waking Up The Echoes
  9. The Hardest Thing
  10. All I Needed

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment