Logo Orange Flag Music 2023

Drive-By Truckers kondigen nieuwe album Welcome 2 Club XIII aan

Drive-By Truckers

Weet je nog twee jaar geleden toen Americana rockers Drive-By Truckers maar liefst twee albums uitbrachten? The Unraveling en The New OK waar best goede platen en in principe niets om op aan te merken. Gewoon sterke kwaliteit zoals je van Drive-By Truckers mag verwachten. Veel jakkerende gitaren, politiek getinte teksten en bovenal heel krachtig. Ik werd dan ook heel verrast deze week met alweer een aankondiging van een album. De Truckers zijn terug met een nieuwe plaat genaamd Welcome 2 Club XIII.

Verrast en natuurlijk enthousiast. Dit is niet zomaar een band, maar een band die al jaren meegaat en geen slechte plaat aflevert. Ook Welcome 2 Club XIII belooft weer een geweldige plaat te worden, alhoewel het blijkt dat de teksten van frontmannen Patterson Hood en Mike Cooley nu een stuk persoonlijker zijn. Dat betekent nagenoeg geen politieke statements meer.

Welcome 2 Club XIII is een hommage aan de Muscle Shoals honky tonks. De productie is overgelaten aan David Barbe, geen onbekende voor de Truckers. Hij produceerde bijna alle platen van de band. Opvallend is dat de band dit keer gastartiesten in de studio hebben meegebracht. Margo Price, Mike Mill (R.E.M.) en Schaefer Llana hebben zo hun eigen inbreng op Welcome 2 Club XIII.

Drive-By Truckers is een band met hoge status en ook met deze plaat zullen ze op menig Americana liefhebber indruk maken. De band zal met Welcome 2 Club XIII niet veel gaan vernieuwen, maar zo zijn ze nooit geweest. Je weet waar je aan toe bent en het stelt je nooit teleur. Erg enthousiast dus over deze nieuwe plaat en hopelijk gaan de Nederlandse shows in juni van dit jaar wel door. Want ook live stelt deze band nooit teleur. Single Welcome 2 Club XIII, cover art en tracklist zijn inmiddels vrijgegeven. Het album komt 2 juni uit op ATO Records.

Drive-By Truckers - Welcome 2 Club XIII album cover
  1. The Driver
  2. Maria’s Awful Disclosure
  3. Shake and Pine
  4. We Will Never Wake You Up In The Morning
  5. Welcome 2 Club XIII
  6. Forged In Hell And Heaven Sent
  7. Every Single Storied Flameout
  8. Billy Ringo In The Dark
  9. Wilder Days

6 Juni – Paradiso Amsterdam
14 Juni – 013 Tilburg

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment