Logo Orange Flag Music 2023

John Moreland met nieuwe plaat Birds in the Ceiling

John Moreland

Toevallig dacht ik vorig week hoe het nu precies is met John Moreland. Een van de meest succesvolste Americana singer / songwriter van dit moment. Alhoewel zijn laatste album LP5 toch wat minder gewaardeerd werd ten opzichte van zijn eerdere platen is het altijd uitkijken naar iets nieuws. Gelukkig kwam er deze week nieuws naar buiten met de aankondiging van nieuwe plaat Birds in the Ceiling.

Ook voor Moreland zal het lastig zijn geweest om de pandemie door te komen. Zoals dat bij iedereen het geval was. Maar zoals zoveel artiesten klom ook Moreland in zijn pen en begon met het schrijven van nieuwe muziek. Birds in the Ceiling is het resultaat en telt negen nummers. Zelf zegt hij dat het een blend is van akoestische folk en avant garde pop.

Klinkt allemaal heel interessant. Waar ik echter benieuwd naar ben is of John Moreland het niveau van albums In the Throes en High on Tulsa Heat kan gaan aantikken. Zeker High on Tulsa Heat heeft bij mij veel indruk gemaakt en is een van mijn favoriete Americana platen van de afgelopen tien jaar. Laatste album LP5 was toch een beetje makkelijk. Niet slecht, maar Moreland kan beter.

Birds in the Ceiling komt 22 juli uit op Old Omens en Thirty Tigers.

John Moreland - Birds in the Ceiling album cover
  1. Ugly Faces
  2. Lion’s Den
  3. Cheap Idols Dressed in Expensive Garbage
  4. Generational Dust
  5. Dim Little Light
  6. Claim Your Prize
  7. Neon Middle June
  8. Truth Be Told
  9. Birds in the Ceiling

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment