Logo Orange Flag Music 2023

Amy Speace – Tucson

Amy Speace - Tuscon album cover

Inmiddels een bekend verhaal voor muziek artiesten: pandemie, tijd vrij, creativiteit de vrije loop laten en weer in de pen klimmen. Dat geldt ook voor Amy Speace. Bracht ze vorig jaar het prachtige There Used To Be Horses Here uit, dit jaar is ze alweer terug met nieuw werk. En wederom is het weer volop genieten van heerlijke wonderschone muziek zoals alleen Amy Speace het weet te brengen. Uniek in z’n soort.

There Used To Be Horses Here was mijn eerste kennismaking met deze dame en ik moet zeggen dat dat erg aangenaam was. Een heel mooi Americana geluid begeleid met een prachtig stemgeluid maakte van dat album een van de hoogtepunten van vorig jaar. Het is toch altijd weer even verbazen dat artiesten tegenwoordig snel nieuwe muziek uitbrengen, maar met de pandemie achter ons is het ook wel weer heel begrijpelijk.

Op Tucson hoor je een voortzetting van There Used To Be Horses Here. Dat betekent een Amy Speace in grootste vorm met een geweldig klanktapijt bestaande uit diverse instrumenten. Ondanks dat er divers gebruik gemaakt wordt van diverse instrumenten, blijft het allemaal wel heel minimalistisch. De productie is wat dat betreft redelijk kaal gehouden.

Je hoort op Tucson mooie pianoklanken terugkomen en ook de viool kent zo een eerlijk aandeel. Niet te vergeten zijn de steel gitaren die de plaat heel mooi inkleuren. Al met al is dit Americana muziek van hoog niveau. Amy Speace weet met haar muziek de luisteraar te betoveren en doet dat op een indrukwekkende wijze.

Bij mijn recensie van vorige plaat There Used to Be Horses Here gaf ik het al aan en ik doe het bij deze recensie gewoon weer. Amy Speace haar stemgeluid lijkt wel heel erg op dat van Brandi Carlile. Dat is uiteraard in positieve zin en het enige verschil is dat Speace het intiem houdt. Brandi Carlile kan groots uithalen, maar Amy Speace doet dat niet. Het klinkt hier allemaal heel teder en liefelijk.

Tuscon is een korte plaat en klinkt groots in z’n eenvoud. Geen extreme uithalen, maar het wordt zoals gezegd heel minimalistisch gehouden. Met zeer wonderschone instrumentatie maakt dit dé perfecte luisterplaat voor de avonden. Weet je van jezelf dat je van Americana muziek houdt dat minder grotesk klinkt, dan is Tucson het luisteren zeker waard. Amy Speace laat wederom horen waarom ze tot de beste Americana artiesten van dit moment hoort. Ja, het is een kort luister avontuur, maar daarentegen wel een ontzettend krachtig luister avontuur.

Uitgebracht door Windbone

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums