Logo Orange Flag Music 2023

Annie Capps – How Can I Say This?

Annie Capps - How Can I Say This album cover

Annie Capps is een veteraan singer / songwriter en weet haar weg door het muzikale landschap redelijk goed te vinden. Ze bracht met haar partner Rod Capps in totaal acht studio albums uit. De muziek kenmerkt zich door een prachtige mix van verschillende muziekstijlen. Zo hoor je genres als folk, jazz en bluegrass voorbijkomen. Dit jaar brengt Annie Capps haar nieuwe soloplaat How Can I Say This? uit.

How Can I Say This? is een all-women productie geworden. Dat wil zeggen dat er tijdens het schrijven en produceren alleen maar vrouwen waren betrokken. Een heel mooi initiatief en iets wat je niet vaak hoort. Desalniettemin levert het een prachtige plaat op met genoeg mooie momenten om niet te vergeten. Annie Capps heeft dit project heel goed weten aan te pakken.

Op deze plaat spelen dus alleen vrouwen mee. Het zijn er maar liefst veertig. Het lijstje is te veel om op te noemen, maar het is een geweldig samenspel geworden. How Can I Say This? is dan ook niet saai te noemen, maar heel dynamisch. Er gebeurt van alles op dit album en het is genieten van een heel mooi palet aan diverse instrumentatie.

Ik schaam mezelf niet om toe te geven dat ik fiddles één van de mooiste instrumenten vindt tijdens het luisteren van muziek. Gelukkig weet Annie Capps op How Can I Say This? er genoeg in te verwerken waardoor ik de plaat nog meer waardeer dan normaal het geval zou zijn. Geweldig om te horen hoe vakkundig de strijker klanken worden gebruikt op deze plaat.

Annie Capps is inmiddels dus heel ervaren als singer / songwriter. Op How Can I Say This? heeft ze ook zeker wat te vertellen. Het thema van deze plaat is kwetsbaarheid. Rondom dit thema worden andere onderwerpen belicht zoals schaamte, vergeving, rouwen, helen en je eigen kracht herwinnen. Al deze onderwerpen worden krachtig door Capps bezongen.

Wat dat betreft is How Can I Say This? een hele mooie luisterplaat geworden. Het is een zachte plaat en een plaat om puur van te genieten. Alles wordt heel intiem gehouden en alles kleurt veilig binnen de lijntjes. Annie Capps heeft jarenlang ervaring en weet inmiddels hoe een kwalitatief goed liedje te produceren. Dit album bewijst dat nog maar eens. Deze plaat is zoals gezegd een all-women productie. Alle credits gaan naar de vrouwen op deze plaat, want ze hebben er iets fantastisch van gemaakt. Dit is niet zomaar een plaat om te laten liggen, maar het luisteren meer dan waard.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums