Logo Orange Flag Music 2023

Ashley Campbell – Something Lovely

Ashley Campbell - Something Lovely album cover

De Amerikaanse Ashley Campbell maakte met haar debuut The Lonely One in 2018 al erg veel indruk. Een plaat die vol met country pop liedjes staat en vooral erg succesvol was in Groot-Britannië. Op haar tweede album Something Lovely schakelt ze terug naar het verleden en maakt een nostalgische country plaat. We horen echo’s terug uit de jaren 60 van Patsy Cline en Dolly Parton. Dat maakt Something Lovely het luisteren extra interessant.

Ashley is de dochter van bekende country artiest Glen Campbell. Glen Campbell werd onder andere bekend van hits zoals Rhinestone Cowboy en Wichita Lineman. Hij had een rijke en lange carrière met talloze platen die in de hitlijsten kwamen te staan. Zijn laatste jaren leed hij aan Alzheimer en overleed in 2017 op 81-jarige leeftijd.

Op Something Lovely heeft Ashley een nummer over de laatste jaren van haar vader geschreven genaamd Remembering. Maak je geen zorgen, ik doe het herinneren zingt Ashley. Een prachtig nummer en een ode aan haar vader.

Something Lovely staat vol van de minimalistische liedjes. De muziek wordt erg intiem gehouden en instrumenten zoals de banjo komen vaak terug. Misschien denk je bij de eerste klanken van de plaat dat het allemaal wat zoutloos overkomt, maar met aandachtig luisteren ontvouwt Something Lovely tot een bloeiende en kleurrijke plaat.

Op het derde nummer If I Wasn’t krijgen we zelfs country legende Vince Gill te horen. Hij wilde maar al te graag zijn bijdrage leveren aan dit album. Alhoewel het een kleine bijdrage is in de samenzang, merk je toch dat If I Wasn’t een van de prijsnummers is. Fantastisch om een naam als Vince Gill op je plaat hebben.

Ashley Campbell weet perfect om te gaan met de banjo en laat die kwaliteiten horen op het instrumentale nummer Moustache Man. Een heerlijk rustpunt in het midden van de plaat die heel Bluegrass aandoet. Je merkt aan alles dat Ashley Campbell zich afzet van mainstream country en een authentieker geluid nastreeft.

Het tweede deel van Something Lovely is meer speelser en laat vlagen van het debuut The Lonely One horen. Maar alles blijft binnen de marge van dat nostalgische en authentieke geluid uit de jaren 60. Het is een geluid die je moet liggen. De luisteraars die oude countrymuziek een warm hart toedragen hebben met deze plaat goud in handen.

Ashley Campbell is wat mij betreft een goede weg ingeslagen met Something Lovely. Ze kent haar roots en verloochent die niet. Het resulteert in hele mooie countrymuziek van een grote belofte waar we in de toekomst hopelijk nog veel meer van gaan horen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment