Logo Orange Flag Music 2023

Ashtyn Barbaree – Better Luck Next Time

Ashtyn Barbaree - Better Luck Next Time album cover

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Sommige albums verdienen de volledige aandacht, ondanks dat ze eerder zijn uitgebracht. Ik wil sowieso volgend jaar wat meer recensies schrijven over oudere albums en mijn persoonlijke favorieten. Better Luck Next Time van Arkansas Ashtyn Barbaree kwam vorig jaar uit, maar krijgt dit jaar in Nederland alsnog de verdiende aandacht.

Ashtyn Barbaree woont in Arkansas en krijgt daar ontzettend veel erkenning voor haar werk. Zo is ze een van de muziekambassadeurs van Arkansas en won ze een Americana award bij de Arkansas Country Music Awards. Deze ervaringen openen allemaal nieuwe deuren voor haar als muzikante en ze reist inmiddels voor de productie van haar muziek af naar Nashville.

De debuut EP uit 2018 werd opgenomen in de bekende The Butcher Shoppe studio samen met grote namen zoals David Ferguson, Dave Roe en Kenny Vaughan. Better Luck Next Time kent ook zijn productie in Nashville, in The Studio Nashville, samen met grote namen als Chris Scruggs en Jeffrey Clemens. Dat kan natuurlijk alleen maar sterke muziek opleveren.

Ik blijf het nog wel een dingetje vinden wat voor labeltje de muziek van Ashtyn Barbaree krijgt. Er wordt geschreven over Americana muziek, maar dat vind ik naar mijn mening te breed. Het doet veel meer denken aan country muziek. Dat komt ook meer doordat Better Luck Next Time is geproduceerd door figuren met veel affiniteit voor het country genre.

Maar goed, misschien werkt het labeltje Americana wat beter voor Ashtyn Barbaree. Desalniettemin is Better Luck Next Time een heel fraai album met alleen maar sterke liedjes. De zang is wonderschoon om naar te luisteren en de liedjes worden op een zeer toegankelijke wijze ingekleurd met pedal steels, gitaren, drums en piano’s. Het plaatje is compleet en de productie netjes verzorgd.

Beter laat dan nooit dus, Better Luck Next Time mag zo voor het einde van het jaar opgemerkt worden. Niet te lang mee wachten, want Ashtyn Barbaree gaat in december de studio in om een nieuw album op te nemen. Daar zullen we volgend jaar wat van gaan horen en in maart is ze te bewonderen in Nederland met een aantal optredens. Luister naar dit album van vorig jaar en laat je opwarmen door de geweldige kwaliteit liedjes van een geweldige muzikante.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment