Logo Orange Flag Music 2023

Avi Kaplan – I’ll Get By

Avi Kaplan - I'll Get By album cover

Avi Kaplan is muzikant en acteur in één. Hij heeft geacteerd in bekende blockbuster films zoals Blade Runner 2049 en Pitch Perfect. Zijn interesse ligt echter het meest bij muziek. Zo is hij onderdeel van a capella groep de Pentatonix. Een groep die bekende hits zoals Leonard Cohen’s Hallelujah a capella ten gehore brengt.

Met zijn eerste solo EP I’ll Get By is het duidelijk wat Kaplan probeert te bereiken. Dat is een lichtbaken zijn in deze donkere tijden van de pandemie. Dat bereikt hij zonder meer met deze EP met nummers zoals Change on the Rise en titelnummer I’ll Get By. De muziek geeft af en toe zelfs een opbeurend gospel gevoel met de kerkelijke achtergrondkoortjes.
Kijkend naar het uiterlijk van Avi Kaplan mag je verwachten dat er op I’ll Get By genoeg woeste berispingen ten gehore worden gebracht, maar dat valt reuze mee. Er is genoeg energie aanwezig, maar Kaplan houdt het over het algemeen ingetogen.

Je merkt aan alles dat Kaplan, naast de commerciële muziek die hij met Pentatonix uitbrengt, zijn eigen passie volgt. Een passie bestaande uit muziek genres zoals folk, gospel en roots. Een korte EP dat wel, maar zo wordt er genoeg ruimte gehouden voor een mogelijk volgend solo project. Mijn interesse is gewekt en Avi Kaplan is zeker een artiest om in de gaten te houden.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums