Logo Orange Flag Music 2023

Bella White – Among Other Things

Bella White - Among Other Things album cover

Een aantal jaren geleden kwam Bella White binnen de Amerikaanse country met debuut Just Like Leaving. Het is een plaat doordrenkt van Bluegrass elementen en naar mijn mening nog steeds één van de betere van recente jaren. Ik keek dan ook erg uit naar een nieuwe album, benieuwd wat voor richting ze zou opgaan. Wel, Among Other Things is deze maand verschenen en laat een interessante ontwikkeling horen.

Een gedurfde zet van Bella White om met Just Like Leaving een Bluegrass plaat te produceren. Niet bepaald een genre dat de mainstream luisteraar erg kan waarderen. Zoals ik al een beetje verwachtte verlaat deze jonge Canadese artiest Bluegrass voor wat het is en zoekt meer een alternatief country geluid op. Naar mijn mening is dit een hele goede keuze geweest en siert dit geluid haar.

Het succes van Just Like Leaving, want dat was het album wel een beetje, is niet onopgemerkt gebleven. De talenten en kwaliteiten van Bella White werden opgemerkt door producer Jonathan Wilson. En Wilson is bekend van albumproducties van grote indie artiesten zoals Angel Olsen en Father John Misty. Daarnaast weet hij als artiest ook aardig naam te maken binnen de muziekindustrie.

Met een grote producer achter de knoppen weet Bella White met Among Other Things veel indruk te maken. Jonathan Wilson heeft niet alles omgegooid, want je hoort op dit album nog genoeg instrumenten zoals pedal steels, fiddles en piano’s. Dit album behoudt een heel natuurlijk country geluid en kan zich daarnaast makkelijk meten met concurrerende artiesten binnen het genre.

Bella White gaat met Among Other Things wederom veel successen boeken. Dan kan niet anders. Als je luistert naar deze plaat kun je niet anders concluderen dat dit van hoog niveau is binnen country. Naast dat er geweldige kleurrijke en fleurige instrumenten worden gebruikt mag natuurlijk ook het stemgeluid van White worden opgemerkt. Jeugdig, energiek en een plezier om naar te luisteren.

We kunnen in de toekomst veel verwachten van deze dame. Zoals Bella White zelf aangeeft heeft ze geen zorgen dat het schrijven van nieuwe liedjes voor problemen zullen gaan zorgen. Ze weet wat ze moet doen om creatief te blijven. Dat klinkt als muziek in de oren. Among Other Things laat White stralen en inderdaad klinkt dit album creatief, maar ook energiek en bedreven. Met hulp van Jonathan Wilson is er iets prachtigs ontstaan en kan niet wachten wat voor muziek meer uit de pen komt vloeien. Dit album is in ieder geval een winnaar.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums