Logo Orange Flag Music 2023

Bella White – Just Like Leaving

Bella White - Just Like Leaving album cover

Zo vlak voor het einde van het jaar hebben we weer een veelbelovende jonge opkomende Bluegrass artieste te pakken. Bella White is de naam en heeft met haar debuutalbum Just Like Leaving een open en toegankelijk Bluegrass plaat gemaakt. Een plaat die naar mijn mening zelfs de normale mainstream country luisteraar kan gaan waarderen.

Bluegrass is anno 2020 helemaal de trend lijkt het. Besprak ik eerder lovend over Bowregard’s debuutplaat Arrows. En is grootmeester Sturgill Simpson helemaal terug met zijn twee Bluegrass platen genaamd Cuttin’ Grass. Bella White doet er nog een schepje bovenop met het knappe Just Like Leaving.

Opmerkelijk genoeg komt Bella White van oorsprong niet uit Amerika, maar Canada. En de leeftijd is ook opmerkelijk te noemen. 20 jaren jong. Des te knapper dat je op zo’n leeftijd zo’n doorleefde en krachtige plaat kan uitbrengen. Bluegrass wordt over het algemeen gezien als oubollig en gedateerd, niet meer van deze tijd. Bella White maakt het helemaal hip.

Het hip maken doet ze meet haar hese stem en teksten over eenzaamheid en hartenzeer. Je merkt dat White een oude ziel is, maar jong van hart. Daarnaast is de instrumentatie wel degelijk alles wat Bluegrass zou goed maakt. Akoestische gitaren, fiddles, mandolines zijn allemaal aanwezig. Een combinatie van dit alles maakt Just Like Leaving een van de smaakmakers van het Bluegrass genre, maar dus ook heel toegankelijk voor buitenstaanders.

Just Like Leaving is geproduceerd door ervaren fiddle speler Patrick M’Gonigle en opgenomen in Gilford Sound Studios in Vermont. Dat is allemaal terug te horen op het album en de kwaliteit is daardoor extreem hoog. Ondanks dat dit een debuutplaat is merk je aan alles dat deze muziek opgenomen is door professionele vakmensen.

Bella White kan trots zijn op dit eindproduct en mag wat mij betreft zeker gehoord worden. Bluegrass heeft dus min of meer een oud en stoffig imago, maar daar is in 2020 volledig verandering ingekomen. Als je al niet van country houdt, en dat betwijfel ik als je deze website bezoekt, dan is Just Like Leaving niets voor jou. Maar liefhebbers van vrouwelijke artiesten zoals Miranda Lambert, Margo Price en Brandi Carlile zouden dit toch zeker moeten waarderen.

White heeft met Just Like Leaving een prachtig begin gemaakt aan haar muzikale carrière. Het blijft nog altijd de vraag wat de volgende stappen zullen zijn. Houdt ze vast aan deze stijl of schiet ze naar andere genres. Op dit moment maakt dat even niet uit en blijft Bella White op mijn Bluegrass radar en adoreer ik Just Like Leaving.

rder=”0″>
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment