Logo Orange Flag Music 2023

Brennen Leigh – Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet

Brennen Leigh - Ain't Through Honky Tonkin' Yet album cover

Ga je op zoek naar een moderne honky tonk plaat met invloeden uit het verleden dan moet je goed zoeken. Tegenwoordig worden er steeds minder van dit soort platen gemaakt. Dat is voor de fanatieke country luisteraar natuurlijk ontzettend jammer. Maar gelukkig zijn er artiesten zoals Brennen Leigh met albums zoals Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet.

Heel onverwachts komt deze plaat overigens niet. Brennen Leigh heeft in het verleden al eens een Lefty Frizzell plaat gemaakt en vorig jaar werkte ze samen met Asleep at the Wheel voor een Western Swing plaat. Heerlijk om te zien en te horen dat ze lekker doet waar ze zin in heeft en dat dit ook nog eens behoorlijke albums oplevert.

Brennen Leigh mag inmiddels als gevestigde naam worden gezien binnen country muziek. Ze maakte dit jaar haar Opry-debuut en heeft voor Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet bekende namen weten te betrekken. Het belangrijkste is dat Chris Scruggs de producer is geweest en dat Marty Stuart en Rodney Crowell ook hier en daar de plaat wat hebben opgevrolijkt.

Resultaat is een plaat die veel doet herinneren aan The Nashville Sound van de jaren zestig. Er wordt ook helemaal niet moeilijk over gedaan, het is bewust op deze manier geproduceerd. Verwacht dan ook een vrolijkheid aan pedal steels, fiddles, drums, gitaren, piano’s en achtergrondkoortjes. Brennen Leigh maakt Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet een ode aan het gouden verleden, maar weet het ook heel eigentijds modern te houden.

Artiesten zoals Brennen Leigh zijn heel belangrijk voor het genre en moeten een podium krijgen. Dit soort muziek zal geen arena’s vol krijgen, maar dat hoeft ook niet. Het belangrijkste aan albums zoals Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet is dat het je weer even doet verlangen naar artiesten zoals Patsy Cline, Loretta Lynn en Tammy Wynette. Je reist weer even terug naar the good ol’ days en belangrijk is om dit geluid niet te vergeten. 

Ik ben benieuwd wat Brennen Leigh meer aan ideeën heeft om de naam van authentieke country muziek hoog te houden. Met Ain’t Through Honky Tonkin’ Yet maakt ze een hele goede zet en zal veel fanatieke country muziek liefhebbers plezieren. Wat mij betreft mogen dit soort pure honky tonk platen veel meer verschijnen. Hier wordt het geluid van Nashville uit de jaren zestig op fantastische wijze gebracht en krijg je de wens om even terug te reizen en te kijken hoe het er toentertijd aan toe ging. Country muziek zoals je jammer genoeg niet vaak meer hoort.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums