Logo Orange Flag Music 2023

Dallas Burrow – Blood Brothers

Dallas Burrow - Blood Brothers album cover

Het leven van New Braunfels country artiest Dallas Burrow is niet altijd even makkelijk geweest. Er was een tijd van verslavingen en demonen op zijn pad. Zonder drank geen muziek. Maar inmiddels heeft hij een gezin, heeft zijn demonen verslagen en bevindt zich op het juiste pad. Blood Brothers is alweer zijn derde album en een hele speciale.

De naam van het album is niet zomaar betiteld, maar heeft een verhaal. In de jaren zeventig had de vader van Dallas Burrow een café in Nashville waar alle grote artiesten van dat moment kwamen. Zo ook Townes van Zandt. Op een avond besloten zijn vader, van Zandt en twee andere vrienden blood brothers te worden en maakten een pact met hun bloed.

Het is een verhaal dat de vader van Dallas Burrow pas op zijn zestiende aan hem vertelde. Het heeft zoveel indruk op hem gemaakt dat hij dit verhaal regelmatig tijdens zijn optredens vertelt. En het verhaal heeft een mooi plekje gekregen op deze nieuwe plaat Blood Brothers. Zijn vader leeft overigens nog gewoon en deelde een liedje met zijn zoon tijdens een show in Luckenbach. 

Maar hoe zit het met deze nieuwe plaat? Ik was erg onder de indruk van debuut Southern Wind uit 2019. En ik was nog meer onder de indruk van de titelloze plaat uit 2021. En misschien ben ik nog wel meer onder de indruk van Blood Brothers. Drie platen binnen een kort aantal jaren kunnen de kwaliteit verminderen, maar gelukkig behoudt Dallas Burrow zijn kracht.

Het wordt duidelijk dat je als artiest niet onder invloed hoeft te zijn van middelen zoals drank en drugs om goede muziek te maken. Misschien was Dallas Burrow daar een beetje onzeker over, maar met Blood Brothers toont hij aan dat ook zonder makkelijk gaat. Zowel muzikaal als tekstueel gezien klinkt de plaat energiek en inspiratievol. Een album vol met prachtige verhalen in authentieke country stijl.

Dallas Burrow is een echte ramblin’ man en troubadour. Ondanks dat hij inmiddels een gezin heeft, roept het toeren door het land. Vandaar dat hij ook vaak op pad is en zoveel mogelijk shows in het jaar geeft. Hij heeft een balans kunnen vinden tussen thuis zijn, shows geven en ook nog eens muziek schrijven. Mooi om te horen dat hij geluk heeft gevonden.

Blood Brothers is gewoon weer een hele sterke country plaat en Dallas Burrow toont ermee aan dat hij tot één van de betere country singer-songwriters van dit moment behoort. Natuurlijk zal hij zijn mindere momenten hebben, maar terug naar het verleden van drank en drugs zal hij nooit meer gaan. En als het dit soort platen oplevert is er gewoon helemaal niets om over op te merken. Laat hem dit glorieuze pad bewandelen en nog veel meer mooie nuchtere muziek maken.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums