Logo Orange Flag Music 2023

Brett Kissel – The Compass Project South Album

Brett Kissel - The Compass Project South Album album cover

De Canadese country artiest bevindt zich al jaar en dag in de Canadese country scene. Sinds 2012 om precies te zijn en je kunt inmiddels wel vaststellen dat hij aardig succesvol is. Zo zijn z’n platen platinum en goud gegaan en heeft hij meerdere nummer één hits bemachtigd. Dit jaar is hij terug met een ambitieus project genaamd The Compass Project. South Album is het eerste deel.

Ambitieus kan nogal als een understatement gezien worden, want later dit jaar brengt hij nog drie andere nieuwe albums uit. Toepasselijk genaamd North Album, East Album en West Album. Interessant dit soort grote projecten, maar de vraag blijft of overdaad niet schaadt. Meestal komt het de kwaliteit niet ten goede met zoveel nummers aan productie.

Ik heb The Compass Project South Album nu al een aantal dagen opstaan en ik kan eerlijk vertellen dat Brett Kissel kwaliteit weet te leveren. Nee, het is niet allemaal even vernieuwend, maar het doet gewoon wat het moet doen. En dat is lekker in het gehoor liggende country liedjes, niet meer niet minder. Het album is voor mainstream country begrippen erg sterk naar mijn mening.

The Compass Project South Album heeft niet iets van een concept weg wat je misschien wel zou verwachten. Het zijn simpel country nummers in een normale vorm en je hoort niet dat er een bepaald concept is in verwerkt. Brett Kissel overdenkt dagelijkse problemen zoals bijvoorbeeld wat hij met z’n liefde aan moet en hoe de maatschappij als geheel tegen kan werken.

Dit album gaat ongetwijfeld weer een succes voor Brett Kissel worden, want hij levert vakwerk voor het grote publiek af. Veel van de liedjes beklijven snel en je krijgt ze dagen niet meer je hoofd uit. Heel mierzoet, maar ontzettend effectief en dat is waar mainstream country tegenwoordig goed in is. Niet heel vernieuwend allemaal dus, maar gewoon goed en degelijk.

Brett Kissel weet inmiddels na jaren zwoegen aan zijn muziek carrière met de grootste in de industrie samen te werken. Zo toerde hij in het verleden met artiesten zoals Garth Brooks en Brad Paisley. Ook trad hij op met artiesten zoals Nelly en 98 Degrees. Opmerkelijke samenwerkingen, maar het geeft aan dat deze Canadees ook zeker buiten de gebaande paden durft te treden. The Compass Project South Album deeltje één van de vier dus dit jaar. Ben benieuwd wat er meer gaat komen met dit ambitieuze project.

Uitgebracht door Big Star Recordings

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment