Logo Orange Flag Music 2023

Bri Bagwell – Corazón y Cabeza

Bri Bagwell - Corazóne y Cabeza album cover

Texas country artiest Bri Bagwell stond al vanaf haar veertiende op het podium en heeft sindsdien aardig indruk weten te maken in de Texas country scene. Met een aantal succesvolle platen weet ze het genre op een hele authentieke manier te benaderen. Voor nieuwe plaat Corazón y Cabeza slaat ze de handen ineen met Nashville en brengt haar beste plaat uit tot nu toe.

Bri Bagwell is een echte show vrouw en straalt als ze op het podium staat. Niet voor niets is ze een van de favoriete country artiesten binnen Texas. Haar muziek blijft niet onopgemerkt als je kijkt naar het lijstje awards die ze in het verleden heeft gewonnen. Nu is het tijd om het buiten de grenzen van Texas te proberen en Corazón y Cabeza is direct een goede binnenkomer.

Want Corazón y Cabeza laat alle kwaliteiten horen die Bri Bagwell gaande weg heeft opgepakt. Er is een goede balans te vinden tussen de uptempo country rock nummers en de ballad nummers met veel traditioneel gebruik van country instrumenten. Maar ook schuwt ze het wat zwaardere gitaar gebruik niet en rockt ze er af en toe lekker op los. Zo wil ik een goede Texas country plaat horen.

Bri Bagwell mag in Nederland dan helemaal niet bekend zijn, ik kwam haar twee jaar geleden tegen via een live stream. Het was een soort van benefiet show waar een aantal Texas country artiesten wat nummertjes deden. Toen ik Bri Bagwell haar muziek zag spelen met een akoestische gitaar wist ik meteen dat het goed zat. Vrolijke enthousiaste meid met duidelijk een liefde en passie voor country muziek.

Het succes en eindeloos geven van shows heeft Bri Bagwell ver gebracht en Nashville doet met haar mee. Country legende Travis Tritt noemt haar the next big thing uit Texas en hoe country muziek zou moeten zijn. Kijk, dat zijn teksten waar je thuis mee kunt komen. En heel eerlijk, Bagwell maakt het helemaal waar met Corazón y Cabeza.

Bri Bagwell is een naam om te onthouden en hopelijk zal ze buiten de grenzen van haar thuisstaat Texas fans voor zich winnen. Corazón y Cabeza is geweldige country en bevat alles wat je mag verwachten van een goede country plaat. Je merkt dat deze dame sinds haar jeugd met de volle 100% bezig is met muziek en vroeg of laat levert dat groot succes op. Naar mijn mening is dit album gemaakt om dat grotere succes te bereiken. Als dat niet gebeurt dan zal dat zeker in de toekomst gaan gebeuren.

Uitgebracht in eigen beheer

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment