Logo Orange Flag Music 2023

Ingrid Andress – Good Person

Ingrid Andress - Good Person album cover

Debuut album Lady Like van Nashville’s Ingrid Andres is een groot succes gebleken en een opvolger kon niet uitblijven. Twee jaar later is die opvolger er in de vorm van Good Person. En Ingrid Andress gaat gewoon verder op dezelfde voet waar ze gebleven was. Dat zijn aantrekkelijke country pop liedjes, waar weliswaar het glazuur van je tanden spat, maar ontzettend effectief.

Ingrid Andress had waarschijnlijk ook het succes van Lady Like niet aanzien komen. Het bracht haar een aantal Grammy nominaties op en veel lof van zowel fans als muziek critici. Ook ik was aardig positief over Lady Like in mijn recensie en kon niet wachten wat deze dame meer had te brengen. Gelukkig met Good Person doet ze alles goed en wat je mag verwachten van een opvolger.

Het blijft altijd een moeilijk verhaal, tweede platen. Ingrid Andress heeft jaren de tijd gehad op Lady Like te produceren, te perfectioneren en zo goed mogelijk te maken. Met Good Person dus een heel ander verhaal waar ze maar twee jaar of zelfs iets minder de tijd voor kreeg. Maar met Nashville krachten aan je zijde kan er binnen korte tijd wonderen gebeuren. Zie Good Person als het bewijs.

Want Good Person is gewoon weer een zeer goede country pop plaat uit Nashville. Het pop element heerst natuurlijk meer dan het country element, alhoewel je hier en daar wel bijvoorbeeld wat pedal steels hoort. De country elementen zijn schaars en ik meen dat de fans van Ingrid Andress helemaal niet zitten te wachten op country ten volle. Makkelijk in het gehoor liggende muziek is wat fans verwachten en wat ze dan ook krijgen.

Ze heeft met Wishful Drinking (een samenwerking met Sam Hunt) haar grote hit van het jaar te pakken. Dit nummer is opvallend genoeg een bonus track op Good Person en werd niet goed genoeg bevonden om op de reguliere plaat te verschijnen. Na het luisteren van deze hit song begrijp ik waarom het miljoenen streams krijgt. Ontzettend zoete catchy pop muziek waar je duidelijk mee thuis kunt komen in de country pop hitlijst van Billboard.

Ingrid Andress weet met Good People een prachtige plaat uit te brengen waar ze zich krachtig, emotioneel en gevoelig op weet te stellen. Het succes is inmiddels aanwezig en daar gaat deze plaat alleen nog maar meer aan bijdragen. Ja, zoet als wat. Maar soms heb je gewoon niet meer nodig dan een plaat waar je achterover kunt leunen en de muziek laten doen wat het moet doen. Good Person is zo’n plaat.

Uitgebracht door Warner Music Nashville

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums