Logo Orange Flag Music 2023

Caitlyn Smith – High & Low

Caitlyn Smith - High & Low album cover

Het is mooi om bepaalde artiesten zien te ontwikkelen. Ik was er in 2018 vroeg bij toen Nashville’s Caitlyn Smith haar debuutplaat Starfire uitbracht. Sindsdien is er veel gebeurd, heel veel gebeurd. Als je kijkt waar ze nu staat getuigt dat van ongelofelijk veel sterkte, kracht en doorzettingsvermogen. Het is duidelijk dat Smith het gemaakt heeft in Amerika.

Dat zie je niet alleen aan de statistieken zoals aantal streams en verkopen. Maar je ziet het ook aan met wie ze tegenwoordig het tour affiche mag delen. Zo heeft Caitlyn Smith on the road geopend voor grote country artiesten zoals George Strait, Reba McEntire, Little Big Town en Old Dominion. Zelfs verscheen ze op de nationale televisie bij The Kelly Clarkson Show, Late Night with Seth Meyers en The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. 

En ik kan deze ontwikkelingen alleen maar toejuichen. Het is in ieder geval volkomen verdiend en ik gun het Caitlyn Smith. Al vanaf haar eerste debuutplaat Starfire laat ze duidelijk horen dat ze over ongelofelijke kwaliteiten en talenten als muziek artiest beschikt. Met elke nieuwe plaat laat ze steeds weer opnieuw horen waarom ze één van de beste mainstream country artiesten van dit moment is.

Vorig jaar kreeg ze het weer voor elkaar met High. Dat album werd bejubeld door critici zoals TIME Magazine, The New York Times en Rolling Stone. Dit jaar doet Caitlyn Smith het gewoon weer dunnetjes over met vijf nieuwe liedjes, aanvullend op het album van vorig jaar. Het hele album is nu compleet in de vorm van High & Low.

De ontwikkeling is mooi om te zien, maar dat betekent niet dat Caitlyn Smith heel veel anders doet dan in 2018. Ook High & Low is veel van hetzelfde, maar dat siert de dame. Als je naar de albums luistert, dan is het alleen maar genieten. Ze heeft de gave gekregen van een zeer krachtig stemgeluid en maakt daar optimaal gebruik van. Samen met epische instrumentatie maakt ze er knallend vuurwerk van. 

Wat wil Caitlyn Smith nog meer bereiken na het uitbrengen van een aantal geweldige platen en van alles en iedereen erkenning te krijgen binnen de Amerikaanse muziekindustrie? Is het nodig om haar muziekstijl te veranderen? Het zou interessant zijn als Smith wat meer country brengt in haar muziek. Een iets authentieker geluid. Meer gebruik van fiddles, pedal steels en banjo’s. Het zou leuk zijn om het volgende album meer van dit soort instrumenten te horen. Maar het zijn speldenprikjes, High & Low is een geweldig hoogstandje en eentje om lang te onthouden.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums