Logo Orange Flag Music 2023

Rodrigo Y Gabriela – In Between Thoughts, A New World

Rodrigo Y Gabriela - In Between Thoughts, A New World album cover

Iedereen kent de film serie Pirates of the Caribbean met Johnny Depp in de hoofdrol. Iedereen zal ook de soundtrack van de film herkennen. Maar wat niet iedereen weet is wie de soundtrack produceert. Antwoord op deze vraag is Rodrigo Y Gabriela. Zo werden ze door de film tien jaar geleden bekend over de gehele wereld en brengen dit jaar een nieuwe instrumentale plaat uit genaamd In Between Thoughts, A New World.

Het succes van Rodrigo Y Gabriela wordt nog maar eens bevestigd door de Grammy’s. Zo won het Mexicaanse duo in 2020 een Grammy award voor hun album Mettavolution in de categorie Best Contemporary Instrumental Album. Door de successen zijn ze tegenwoordig bij elke grote headline show aanwezig zoals Hollywood Bowl, Red Rocks, Radio City Music Hall, Royal Albert Hall en Le Zenith. 

Ik moet eerlijk bekennen dat instrumentale albums het bij mij niet altijd goed doen. Vandaar dat ik in eerste instantie ook mijn twijfels had bij In Between Thoughts, A New World. Maar na een eerste keer luisteren verdwenen deze twijfels snel genoeg. Want wat Rodrigo Y Gabriela met dit album weten te produceren is werkelijk waar fantastisch.

In Between Thoughts, A New World is namelijk één grote epische film, maar dan in de vorm van een instrumentale album. Er wordt heerlijk op grootse wijze gebruik gemaakt van elektrische gitaren, drums en strijkers. Rodrigo Y Gabriela schuwen niet om hun muziek toegankelijk te maken voor de massa en dat is precies wat dit album doet.

Rodrigo Y Gabriela hebben zich voor dit album ingelezen in Hindoeïstische filosofie. Hoe dat precies de muziek heeft beïnvloed, wordt mij niet helemaal duidelijk. Maar dat het een heerlijke luistertrip is zal ik niet ontkennen. Soms moet je muziek z’n werk laten doen, niet te veel nadenken en gewoon genieten van het prachtige klankentapijt.

Dit album klinkt krachtig en met veel zelfvertrouwen geproduceerd. In Between Thoughts, A New World heeft mij in ieder geval overtuigd en heb zeker interesse naar meer. Veel luisteraars van country en Americana muziek zullen weinig hebben met instrumentale albums. Maar ik raad aan om dit album een kans te geven. Het is fantastisch wat Rodrigo Y Gabriela met dit album hebben weten te creëren. Zoveel actie, zoveel kracht. Een plaat om niet te vergeten.

MuziekMuziek
Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment