Logo Orange Flag Music 2023

Caleb Caudle – Forsythia

Caleb Caudle - Forsythia album cover

Sommige artiesten hadden het de afgelopen jaren moeilijker dan andere artiesten. Caleb Caudle hoorde in de categorie een moeilijk tijd. In 2019 besloot hij met zijn vrouw van North Carolina naar Nashville te verhuizen en dit bleek achteraf geen goede stap te zijn geweest. Begin 2020 raasde er een tornado door Music City en wat volgde was de pandemie. Hoe bedoel je het kan tegen zitten. 

Caleb Caudle is een muziek artiest die de afgelopen tien jaar intensief muziek heeft gemaakt. De hele cyclus van albums produceren en toeren begon hem allemaal een beetje te veel te worden. Hij moest zich terugtrekken en een geluk bij een ongeluk de pandemie hielp een handje mee. Hij verhuisde in deze periode terug naar de bergen van North Carolina en vond zijn rust. Het resultaat was veel hiken en uiteraard in de pen om liedjes te schrijven.

Forsythia heet het nieuwe album en Caleb Caudle heeft een aantal geweldige namen van status weten te betrekken bij de productie. Zo is de producer niemand minder dan John Carter Cash, zoon van. Cash heeft inmiddels genoeg vrienden in de muziekindustrie en daar wordt op Forsythia dankbaar gebruik van gemaakt.

Alhoewel artiesten zoals Jerry Douglas, Sam Bush en Dennis Crouch voornamelijk in het Bluegrass genre bekend zijn weten ze op Forsythia heel mooi met hun authentieke instrumentatie de muziek in te kleuren. Met Bluegrass heeft het weinig te maken. Naast deze grote sessie muzikanten doen ook Carlene Carter, Elizabeth Cook en Sarah Peasall Mcguffey mee als achtergrond vocals. Drums staan op naam van Fred Eltringham.

Dat klinkt allemaal indrukwekkend en je hoort tijdens het luisteren dat Forsythia wat dat betreft de genoemde muzikanten het niveau sterk omhoog drukken. Caleb Caudle zijn platen vind ik altijd al sterk geweest, maar aan deze nieuwe geef ik net even meer de voorkeur. Alhoewel ik de plaat nog niet zo lang luister, dus het is afwachten hoe ik het beoordeel over pakweg een jaar.

Sommige artiesten hebben zoals gezegd best een moeilijke paar jaren gehad en Caleb Caudle is daar één van. Het was zelfs bij hem de vraag of hij als muziek artiest wilde doorgaan. Gelukkig kan hij zijn optredens weer hervatten en met Forsythia maakt hij naar mijn mening één van zijn beste platen tot nu toe. Heel organisch en natuurlijk dit plaatje en niet te veel poespas. Het is mooi om te zien dat hij gewaardeerd wordt binnen het Americana genre door John Carter Cash en sessiemuzikanten van naam. Het kan vanaf nu alleen maar beter gaan en met Forsythia heeft hij een pareltje aan zijn oeuvre weten toe te voegen. Mag opgemerkt worden hoor.

Uitgebracht door Soundly Music

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment