Logo Orange Flag Music 2023

Carly Pearce – 29

Carly Pearce - 29 album cover

Carly Pearce is the next big thing in de Amerikaanse country muziek. Met miljoenen streams op Spotify maakte ze in 2017 een groots debuut met album Every Little Thing. Vorig jaar kwam haar tweede plaat Carly Pearce uit. Dit jaar doet ze er een schepje bovenop met een nieuwe EP genaamd 29.

Ik ben eerlijk gezegd altijd terughoudend met dit soort country artiesten. Zo’n grote populariteit bij het publiek staat meestal garant voor simpele en makkelijke country muziek. Maar als ik zie waar Carly Pearce in het verleden mee heeft samengewerkt dan stemt mij dat positief. Ten eerste vond ik de samenwerking van I Hope You’re Happy Now met Lee Brice een prettige track. Sowieso het laatste album van Brice (Hey World) vond ik voor country mainstream begrippen erg goed.

Als we terug gaan naar het jaar 2015 zien we een samenwerking met een van de beste Texas country band van dit moment Josh Abbott Band. Op het album Front Row Seat staat Wasn’t That Drunk waarbij Josh Abbott en Carly Pearce elkaar perfect aanvullen. Het nummer werd een bescheiden hit. Als je Josh Abbott Band nog niet kent, absoluut het aanraden waard.

Over naar de EP waar het om draait. 29 is mijn eerste echte kennismaking met Carly Pearce, omdat ze de laatste maanden veel in het nieuws was. Dat maakte mij nieuwsgierig. En zoals ik al zei, het kan beide kanten opvallen. Wat betreft deze EP valt het kwartje voor mij de juiste kant op. Dit is mainstream country van de juiste proporties.

Ondanks dat ik positief gestemd ben over 29 ligt het wel allemaal makkelijk in gehoor. En daarnaast is de productie redelijk gladgestreken. Maar Carly Pearce behoudt haar eigen identiteit en geeft een eigen draai aan de muziek. Instrumentaal gezien horen we hier en daar pedal steels en wordt dat uitgesmeerd over de EP. Op de juiste momenten worden de pedal steels toegepast, ondanks dat het soms wel naar de achtergrond wordt gedrukt. Het draagt desalniettemin bij aan die authentieke sound.

Tekstueel gezien vertelt Carly Pearce onder andere over haar turbulente liefdesleven en de worstelingen over het ouder worden. Het zijn geen diepgaande teksten, maar eerlijk gezegd zit ook niemand daar met deze graad van country muziek op te wachten. Carly Pearce houdt het vlak, komt vaak emotioneel over en is met haar teksten elk nummer doeltreffend.

Carly Pearce is een rijzende ster binnen country muziek. Met 29 wil ze haar momentum van haar vorige album release levendig houden en dat doet ze meer dan behoorlijk. 29 is een korte EP, maar over elk nummer is goed nagedacht en muzikaal gezien het beste wat mainstream country muziek vandaag de dag te bieden heeft. Carly Pearce heeft mij helemaal om. (Big Machine Label Group)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment