Logo Orange Flag Music 2023

Carly Pearce – 29: Written in Stone

Carly Pearce - 29 Written in Stone album cover

Een EP dit jaar was toch niet goed genoeg voor Carly Pearce. Op 29 deed ze al erg open haar verhaal over haar scheiding met country artiest Michael Ray. Als je denkt dat het inmiddels een gesloten boek is, think again. Deze maand is Pearce terug met 8 gloednieuwe nummer aangevuld met de EP. De titel krijgt heel toepasselijk, 29: Written in Stone.

Ondanks dat de liefde tussen Pearce en Ray voorbij is lacht het geluk de 29-jarige Carly Pearce toe. Op professioneel gebied dan. 29 kreeg eerder dit jaar de nominatie voor CMA album van het jaar. Alsof dat nog niet genoeg is werd ze ook lid van de Grand Ole Opry. Bij sommige artiesten heb ik zo’n mijn twijfels of ze wel passen bij de Grand Ole Opry, maar Carly Pearce is een sterke aanwinst.

Dat bewijst ze met de EP van begin dit jaar en doet dat opnieuw met volledige plaat 29: Written in Stone. Je mag vinden wat je van Carly Pearce vindt, maar dat ze goede country muziek maakt is wel duidelijk. En dat smelt ze heel erg goed samen met mainstream country. Misschien is Pearce wel de meest authentieke country artiest binnen de mainstream van Nashville.

De toevoeging van 8 nieuwe nummers complementeren de oude nummers erg goed. De focus ligt nog steeds bij haar scheiding, en die heeft voor Pearce’s muziek wonderen gedaan. Soms pakken break-up albums goed uit en soms wat minder. Kacey Musgraves star-crossed laat hier en daar wat steekjes vallen als break-up plaat, maar Carly Pearce zet zeer sterk in.

En zo ontstaat er een prachtig werkstuk waar je geen genoeg kan van krijgen. De nieuwe nummers zijn allemaal heel behoorlijk en hebben catchy refreinen. Zoals je dat van een goede country plaat mag verwachten. Daarnaast hoor je duidelijk verschillende instrumenten als dobro, pedal steels en banjo’s die het nog meer country maken. Dat valt zeer te respecteren en dat geldt niet voor iedere productie uit Nashville.

Carly Pearce is tegenwoordig de grote dame binnen country muziek. Je komt gewoonweg niet om haar heen en ze heeft haar zaakjes goed op een rijtje. De liefde laat ze voor nu even voor wat het is en de concentratie ligt volledig op haar muziek carrière. Dat is voor nu de juiste keuze die ze maakt om haar populariteit nog een grotere boost te geven. En aan het einde van de dag houdt ze met 29: Written in Stone zowel de mainstream als verfijnde country luisteraar tevreden. Subliem, wat wil een country luisteraar nog meer?

Uitgebracht door Big Machine Label Group
Foto: DFree

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment