Logo Orange Flag Music 2023

Riddy Arman – Riddy Arman

Riddy Arman - Riddy Arman album cover

Totaal onverwachts kwam afgelopen maand Riddy Arman uit Montana op mijn muziekradar terecht. Meestal vul ik die radar zelf in met veel muziek luisteren via eigen bronnen en van daaruit recenseer ik albums. Maar Riddy Arman werd mij toegereikt en een snelle kijk naar het platenlabel wist ik meteen dat het met deze artiest goed zat.

Platenlabel waar Riddy Arman haar debuut op uitbrengt is namelijk La Honda Records. En die zou je kunnen kennen van Colter Wall en Vincent Neil Emerson. Beiden de crème de la crème van alternatieve country muziek. Voor de bevlogen country muziek luisteraar zijn deze artiesten niet onbekend. Riddy Arman luisterde voor haar plaat dan ook goed naar deze heren. Want dat is gelijk een ding dat opvalt.

Maar excuses, de verdere introductie van Riddy Arman ontbreekt nog in deze recensie. Wie is ze precies? Deze dame komt dus uit het ruige Montana waar de paarden en koeien heerlijk grazen en onder handen worden genomen door de cowboys. Arman groeide op in Ohio, maar reisde in het verleden door heel het land. En geloof het of niet, ze werkte op verschillende ranches en nam het agrarische leven volledig in zich op. Hoeveel authenticiteit wil je hebben van deze cowgirl?

Haar ervaringen op de cowboyranches spiegelt zich af in haar muziek. Tijdens het luisteren van deze plaat verdwaal je helemaal door het cowboyleven, die verlaten aandoet, maar die je ook sterk vastgrijpt en niet loslaat. De muzikale inkleuring die Riddy Arman laat horen hier is zo verweven met haar leven, en dat hoor je als luisteraar. Je merkt dat dit echt is en authentiek. Een heerlijk gevoel.

De naam Colter Wall heb ik al even laten vallen. Dat doe ik nogmaals, want Riddy Arman is de equivalent van Wall. Bij een aantal nummers ontkom je er niet aan. Ze heeft duidelijk de platen van Wall tijdens het ranchleven goed in zich weten op te nemen. Is daar iets mis mee? Nee hoor, Colter Wall is top en Riddy Arman volgt hem uitstekend. Op een manier die prima bij haar past. Authenticiteit boven alles.

Fijn om vanuit het niets een nieuw lid van La Honda Records te horen. Ze doen goede zaken en alhoewel de alternatieve country scene een moeilijke is, hoop ik dat Riddy Arman voet aan de grond krijgt. Met de kwaliteit van deze plaat is in ieder geval niets mee. Met een beetje geluk, goede promotie activiteiten en veel optredens staat Riddy Arman mogelijk aan het begin van een prachtige muziek carrière. De gretigheid is aanwezig en met La Honda Records als steunpartner is ze rijp voor succes. Riddy Arman is de naam.

Uitgebracht door La Honda Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment