Logo Orange Flag Music 2023

Carolina Story – Colors of My Mind

Carolina Story - Colors of My Mind album cover

De aanbevelingen van Spotify vind ik vaak niet interessant. Maar omdat het wat magertjes is met nieuwe album releases besloot ik toch om een aantal albums van vorig jaar via het algoritme een kans te geven. En wat blijkt? Er zit best wel het een en ander interessants tussen. Zo heb ik de afgelopen tijd veel genoten van Nashville’s Americana band Carolina Story met de nieuwe plaat Colors of My Mind.

Carolina Story bestaat al een tijdje en zijn het getrouwde stel Ben en Emily Roberts. Ze maken al een tijdje albums en doen dat in Amerika met redelijk wat succes. Ze toeren het hele land door en laten hun unieke Americana geluid horen aan het publiek. Je kunt naar een aantal albums luisteren op streamplatforms en scoren leuke statistieken.

Het verhaal van Colors of My Mind is een moeilijke. Het album is ontstaan vanuit een enorme pijn en verandering bij het duo. Nadat de wegen scheidden met hun platenlabel besloot Carolina Story de studio in te gaan om even een aantal nummertjes op te nemen. Maar een aantal nummertjes werd een heel album en dat is waar we hierover praten.

De voornaamste reden waarom Colors of My Mind zo’n moeilijke bevalling was kwam doordat Ben Roberts al jaren worstelde met alcohol en drugsgebruik. Dat deed hij vooral alleen en het waren zware tijden. Een paar dagen na het afronden van dit nieuwe album besloot hij om naar een verslavingskliniek te gaan om af te kicken. 

Achja, problemen, iedereen heeft er wel mee te maken. Het mooie is dat het bij artiesten meestal leidt tot geweldige creativiteit. En Colors of My Mind kun je zien als bevestiging op deze regel. Carolina Story weten met dit album een authentieke Americana plaat te produceren en eentje van geweldig niveau. Het heeft alles wat het genre zo goed maakt en is onderscheidend genoeg van de rest.

Ik bedank Spotify voor deze aanbeveling, anders had ik dit album niet gehoord. Hopelijk straalt dit nieuwe jaar de zon weer voor Carolina Story en staan ze weer sterk om hun kleurrijke Americana muziek aan het publiek te laten horen. Colors of My Mind is een prachtig album waar je als liefhebber van het genre genoeg waardevols uit kunt halen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums