Logo Orange Flag Music 2023

Cattle & Cane – Golden

Cattle & Cane - Golden album cover

Er zijn genoeg goede voorbeelden te noemen van bands bestaande uit broer en zus. Ik denk dan al gauw aan een Angus & Julia Stone. Wat een fantastische albums hebben zij inmiddels in hun oeuvre. Ook Cattle & Cane is een band bestaande uit broer en zus en zij maken aardig wat golven in de Britse muziekscene. Eerder dit jaar verscheen hun nieuwe album Golden.

Cattle & Cane zijn Helen en Joe Hammill. Ze genieten in Groot-Brittanniƫ een geweldige status, omdat hun live shows zo magisch zijn. Het podium deelden ze in het verleden met grote artiesten zoals Tom Odell, Stereophonics, The Head and the Heart, Lewis Capaldi en Half Moon Run. Dan kun je wel stellen dat je een populaire band bent.

Niet alleen krijgen de live shows van Cattle & Cane gave recensies van de Britse muziekpers. Ook hun studioplaten krijgen enorme waardering en erkenning van pers en publiek. Even snel kijken naar Spotify en sommige nummers halen miljoenen streams. Ook op dit gebied weten broer en zus Hammill successen te boeken.

En dit jaar komen ze met nieuw werk in de vorm van Golden. Dit soort albums kunnen bij mij vrij weinig verkeerds doen. Ja, het is populaire muziek gemaakt voor een groot publiek. Maar het is wel populaire muziek van het goede soort. Het klinkt allemaal heel oprecht en je hoort aan alles dat er aan dit album met veel liefde en passie is gewerkt. 

Wat ik met name zo interessant vind aan Golden is hoe indrukwekkend de vocalen zijn. Zowel Helen als Joe Hammill hebben fantastische stemmen en het past heel goed bij dit soort muziek. De liedjes worden per nummer afgewisseld, het ene liedje zingt zus en het andere liedje zingt broer. Ook soms wat samen en dat is geweldig harmonieus en een plezier om naar te luisteren.

Cattle & Cane gaan met Golden gewoon weer scoren bij de Britten. Inmiddels weten broer en zus door eerdere ervaringen hoe je een kwaliteit pop liedje hoort te produceren. Hele mooie plaat waar eigenlijk helemaal niets negatief over op te merken is. Prachtige zang, stijlvolle instrumenten en een hele nette productie. Dit soort albums zijn gemaakt om een groot publiek aan te spreken en dat zal broer en zus Hammill ook dit keer zeker weer gaan lukken.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums