Logo Orange Flag Music 2023

Chapel Hart – Glory Days

Chapel Hart - Glory Days album cover

Chapel Hart bestaat uit de gezusters Danica en Devynn Hart en nichtje Trea Swindle. De roots van dit trio liggen in Mississippi, maar ze hebben inmiddels hun weg gevonden naar Nashville. Samen met de bekende producer Jeff Glixman zijn ze klaar om de wereld te veroveren met hun country soul muziek. Glory Days heet de nieuwe plaat.

Dit energieke trio heeft binnen korte tijd indrukwekkende successen behaald. Zo kregen ze een “golden ticket” bij America’s Got Talent en haalden het tot de finale. Ze wonnen de show niet wat toch wel aantoont hoe echt Chapel Hart is. Ze maken country muziek vanuit het hart en voor de pure country liefhebber. 

Het belangrijkste van Chapel Hart en Glory Days moet toch wel familie zijn. Alleen al kijkend naar het feit dat de gehele familie van dit trio bestaat uit 108 kleinkinderen. Dat maakt het een hele hechte familie en er wordt in de teksten veel gezongen over het familieleven. Het geeft het album iets natuurlijks mee en een bepaalde authenticiteit. 

Glory Days is niet een album gemaakt voor de mainstream. Er wordt intensief gebruik gemaakt van traditionele instrumenten zoals fiddles, pedal steels en dobro’s. Ook wat betreft het geluid straalt het een bepaalde authenticiteit uit. Chapel Hart is het echte werk en er wordt alles aan gedaan om country country te houden. 

Chapel Hart heeft in Amerika zo hun successen, maar krijgen ook in Europa en de rest van de wereld veel erkenning. Het trio staat bekend om de energieke shows waar er van alles gebeurt en te beleven valt. Het trio is heel goed in het entertainen van het publiek en ze aan het dansen en lachen te krijgen. Alleen al luisterend naar Glory Days kan ik mij voorstellen dat het met de dames een heel leuk avondje beleven is. Je merkt dat plezier maken in het leven iets is wat ze graag doen. 

Dit trio zijn nieuwkomers en bestaan als band nog niet zo lang. Het is knap dat ze binnen een aantal jaar tijd over de gehele wereld naam hebben weten te maken. Zolang ze albums zoals Glory Days uitbrengen zal de populariteit alleen maar groeien. Chapel Hart hoeven zich niet af te vragen of ze het country genre trots maken, want dat doen ze. En dat doen ze op een geweldig indrukwekkende wijze. Dit is country zoals country hoort te klinken.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment