Logo Orange Flag Music 2023

Charley Crockett – Music City USA

Charley Crockett - Music City USA album cover

Charley Crockett is populair in de country scene. Met zijn “Gulf & Western” muziek verbaast hij de laatste jaren de country luisteraar enorm. Met vele albums zet hij zich binnen korte tijd als gevestigde artiest neer waar rekening mee te houden valt. Veel album-output kan er voor zorgen dat dat ten kosten van de kwaliteit gaat, maar dat geldt niet voor Crockett’s platen.

Music City USA is de tiende volledige plaat binnen 6 jaar. Sta daar even bij stil: 10 binnen 6 jaar, ongelofelijk knap van een artiest die het niet zomaar is aan komen waaien. Hij heeft hard moeten werken voor waar hij nu staat. Daarnaast liet hij bijna het leven door hartproblemen. Misschien wakkerde dat wel het vuur in hem om geen dag onbenut te laten.

Eerder schreef ik lovende recensies over Welcome to Hard Times en 10 for Slim. Geweldige platen die ongelofelijk sterk zijn. Niet bekend met Charley Crockett? Dan zou je een goed instap maken met die platen. Ook Music City USA kan je daar makkelijk aan toevoegen. Zijn platen liggen lekker in het gehoor, zijn makkelijk op te pakken en je verveelt je geen seconden. En dat bedoel ik letterlijk.

Charley Crockett noemt zijn muziek zelf “Gulf & Western” muziek. Ik zie het als country muziek die bij de tijd is, maar zeker ook invloeden bevat van traditionele country zoals Merle Haggard’s muziek. Are We Lonesome Yet is zo’n nummer op Music City USA waar de geest van Haggard niet ver weg is. Ook een andere uitschieter zoals Round This World is heerlijk met banjo getokkel. Welk label je hier ook wilt opplakken, als je van country muziek houdt dan is Charley Crockett zeker wat voor jou.

De twee genoemde nummers zijn uitstekend, maar daar doe ik alle andere nummers tekort mee. Heel Music City USA is van een niveau die alleen de beste country artiesten bereiken. Ben ik nu iets te enthousiast over Charley Crockett? Misschien, alhoewel hij in Nederland nog redelijk onbekend is, is zijn naam in Amerika groot. Zijn muziek wordt daar door de luisteraar erkend en veel beluisterd.

En dat gun ik Charley Crockett ook in Europa. Hij schuwt ons continent niet, maar op dit moment gaat optreden het niet worden. Zijn shows worden dan ook voornamelijk in Amerika gehouden. Dat is natuurlijk heel jammer, maar we hebben altijd de muziek nog. Music City USA, zijn tiende in zes jaar tijd. Verbazingwekkend en ik heb het idee dat hij met deze productiviteit nog jaren doorgaat. Zolang het dit soort kwaliteit “Gulf & Western” muziek is hoor je mij niet klagen. Laat de muziek maar rijkelijk vloeien Charley, ik luister met veel genoegen mee.

Uitgebracht door Thirty Tigers / Son of Davy

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment