Logo Orange Flag Music 2023

Grizfolk – Grizfolk

Grizfolk album cover

Je hebt van die indie-bandjes waar je geen genoeg van kan krijgen. Waarvan je gelijk weet dat ze sterke schrijvers zijn en elk album niet teleurstellen. Maar dat zijn ook bandjes die eigenlijk elk album wel hetzelfde doen. Waarschijnlijk dat de markt daarnaar vraagt. Grizfolk is zo’n bandje en leveren met hun nieuwe titelloze plaat wederom weer een set kwaliteitsmuziek.

Is het allemaal heel spannend wat de heren uit Los Angeles en Nashville met roots in Zweden doen? Nee, ze vullen hun oeuvre gewoon weer uitstekend aan. Aanstekelijke indie pop muziek is wat we hier krijgen. Met een nummer als Be My Yoko kan je bij de massa niet verkeerd gaan. En zo staat deze plaat vol van de interessante en lekkere pop melodie├źn.

Alhoewel Grizfolk zelf graag de touwtjes in handen wilt houden kiezen ze nu een keer, deels, voor een producer van buitenaf. Naast dat ze de nummers hier zelf produceren halen ze Randall Kent en Rich Costey erbij. De reden om inbreng van buitenaf te brengen zal waarschijnlijk zijn om de plaat wat spannender en gevarieerder te maken.

Feit is dat deze twee producers duidelijk naam hebben gemaakt in de muziek. Kent heeft zijn specialisatie in de indie-pop en folk-muziek. Daarnaast musiceert hij voor tv, reclames en trailers. Costey is van een nog groter kaliber. Grammy winnaar en producer van albums van onder andere Death Cab for Cutie, Of Monsters and Men en Birdy. Ze maken van Grizfolk’s album in ieder geval een waar muzikaal feestje die allerminst verveelt.

De plaat doet het goed bij het publiek. Er blijkt toch veel animo voor Grizfolk te zijn, terwijl de poel overvloedig is. Je moet echt met kwaliteit komen om door te breken. Natuurlijk heeft deze band in 2015 al met Waking Up the Giants grote stappen gezet en veel fans verzameld. En de passie blijft nog steeds sterk branden na 6 jaar. Dat is wel iets wat je niet kan ontkennen na het luisteren van deze plaat.

Of deze muziek de geschiedenisboeken ingaat als hoogstaand album en baanbrekend? Nee, dat ook weer niet. Grizfolk maakt muziek voor een jong publiek en vooral om te entertainen. Je even losbreken van de dagelijkse sleur en genieten van de zwoele zomerse melodie├źn. Zowaar is het zomer, dat komt even goed uit. Maar eigenlijk is dit muziek van alle jaargetijden. Volume op max en je overgeven. Grizfolk zorgt voor de rest.

Uitgebracht door Nettwerk Music Group

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment