Logo Orange Flag Music 2023

Chris Brain – Steady Away

Chris Brain - Steady Away album cover

De Britse folk artiest Chris Brain maakte vorig jaar aardig wat naam met zijn debuutalbum Bound to Rise. Dat album bereikte de Britse folk charts en kreeg zowel van de luisteraar als critici veel lofzang. Geen tijd om stil te zitten, want eerder deze maand verscheen er alweer een nieuw album genaamd Steady Away. 

Chris Brain komt oorspronkelijk uit de Engelse stad Leeds. Het is een druk baasje, want hij produceert niet alleen folk muziek. In deze levendige stad waar er van alles gebeurt organiseert hij ook een folk festival en heeft hij twee folk clubs in beheer. Ik heb dit eerlijk gezegd niet eerder gehoord en is best opmerkelijk te noemen. 

Het debuut heb ik om de een of andere reden niet geluisterd, maar na het horen van een eerste single van Steady Away was ik meteen overtuigd. Chris Brain maakt muziek voor folk liefhebbers met een behoefte aan rust. Dit album is zo geproduceerd dat je er rustig en kalm van wordt. Ideaal om op donkere regenachtige dagen eens naar te luisteren.

Het folk geluid heerst op Steady Away en dat hoor je duidelijk als je naar de instrumenten luistert. Zo hoor je de akoestische gitaar veel. Prachtig hoe Chris Brain met zijn gitaar een eenvoudig maar mooi geluid weet te produceren. Ook instrumenten zoals strijkers en piano’s werken hun magie. Dit is een folk muziek van een folk artiest op hoog niveau.

Wat te denken van het warme stemgeluid van Chris Brain? Als je een beetje bekend bent met folk muziek van deze eeuw, dan zegt je misschien de naam Alexi Murdoch iets. Hij produceerde eerder deze eeuw een aantal uitstekende folk platen. Als ik luister naar de zang en muziek op Steady Away, dan moet ik gelijk denken aan een album zoals Time Without Consequence van Alexi Murdoch.

Chris Brain maakt met Steady Away een blijvende indruk en een om niet snel te vergeten. Hij weet ontzettend sterke gitaarklanken te produceren en wordt bijgestaan door fijne strijkers en piano’s. Dit soort albums zijn perfect geschikt voor de donkere avonden wanneer het regent en stormt buiten. Als je een liefhebber bent van kleine zachte folk liedjes, dan is dit album niet te missen. Hopelijk krijgt ook dit album, net zoals het debuut, de erkenning van luisteraar en critici, want hoe mooier wil je het hebben?

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment