Logo Orange Flag Music 2023

Cidny Bullens – Little Pieces

Cidny Bullens - Little Pieces album cover

Het heeft een tijd moeten duren voordat Cidny Bullens zichzelf kon zijn. Hij heette zijn hele leven Cindy, maar dat zat hem niet helemaal lekker. Recent maakte hij de moeilijke beslissing om uit de kast te komen als een transgender man. Dat leverde hem in Amerika ontzettend veel publiciteit op en zijn ongewone levensverhaal is het onderwerp van het nieuwe album Little Pieces.

Cidny Bullens heeft in zijn leven veel bereikt als artiest. Zo speelde hij in de band van Sir Elton John en was hij lead vocals van de soundtrack van de musical film Grease. Ook mogen de Grammy’s niet ontbreken en kreeg hij voor zijn muziek een aantal nominaties. En alsof dat nog niet genoeg is schreef hij veel liedjes in Nashville voor andere bekende artiesten.

Maar goed, dit nieuwe album is voor Cidny Bullens een volgend hoofdstuk in zijn leven. De thematiek op Little Pieces zijn de moeilijkheden van een transgender man zijn. Zijn hele leven wist hij het te verborgen houden, hij had gewoon een gezin, maar het was tijd om de hele wereld te laten horen wie hij daadwerkelijk is.

Cidny Bullens weet het allemaal heel mooi te verwoorden op Little Pieces. Hij is herboren, hij begint aan een nieuw hoofdstuk en hij kan helemaal zichzelf zijn. Mooie thematiek en knap dat hij dit allemaal heeft weten te doen. Het levert hem in ieder geval in Amerika genoeg publiciteit op en krijgt heel veel waardering voor wat hij allemaal doet en heeft bereikt.

Als je luistert naar de muziek van Little Pieces, dan zul je merken dat dit gewoon een hele degelijk pop rock plaat is. Het album kent een strakke productie en de liedjes hebben een lekker tempo en kabbelen op een aangename manier voort. Ray Kennedy, bekend van Steve Earle, Rodney Crowell en Lucinda Williams, co-produceerde het album en is een van de oude muzikale vrienden van Cidny Bullens. 

Onder zijn nieuwe naam weet Cidny Bullens met Little Pieces sterk werk af te leveren. Het draait op dit album allemaal om de boodschap. Ik heb eerlijk gezegd vrij weinig te doen met genderproblematiek, maar desondanks heb je alsnog een prima pop plaat. Ook als je niet weet wie Cidny Bullens is, en wat zijn leven inhoudt, is dit een beresterke plaat. Afijn, een interessant verhaal en knap om op zo’n late leeftijd nog grote veranderingen in je leven te maken.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums