Logo Orange Flag Music 2023

Clete Bradley and the Mood – Too Many Chiefs (Not Enough Indians)

Clete Bradley and the Mood - Too Many Chiefs (Not Enough Indians) album cover

Af en toe wil ik country platen onder de aandacht brengen waar niemand het over heeft. Dit soort country platen beluister ik een keer en ben dan zo onder de indruk dat ik maar door blijf luisteren. Clete Bradley and the Mood brachten recent een nieuwe album uit genaamd Too Many Chiefs (Not Enough Indians) en ik ben er behoorlijk enthousiast over.

Als ik dan zo’n plaat zie dan check ik altijd even Spotify en zoek naar vergelijkende artiesten. Bij Clete Bradley and the Mood zijn dat onder andere bekende artiesten binnen het genre zoals The Broken Spokes, Ben Jarrell, Adam Hood en Tony Logue. Kan ik mij iets in vinden, maar eerlijk gezegd vind ik de muziek op Too Many Chiefs (Not Enough Indians) meer weg hebben van de hedendaagse country outlaws.

Dus dat betekent namen zoals Cody Jinks, Ward Davis, Whitey Morgan and the 78s en Creed Fisher. Ik hoor zelfs af en toe Chris Stapleton doorsijpelen op deze plaat en dat is beslist niet vreemd. Clete Bradley and the Mood weten een soort zelfde gevoel te brengen als de grote outlaw country artiesten van dit moment. Deze plaat heeft een enorm dosis southern soul en is daarnaast gewoon erg toegankelijk.

Clete Bradley and the Mood brengen hun muziek zoals ze zelf zeggen vanuit de “West-Texas oil patch”. Een singer / songwriter met roots diep in het country genre. Het klinkt allemaal reuze interessant en ik vind dat ze deze woorden heel goed overbrengen met Too Many Chiefs (Not Enough Indians). Je hoort dat Bradley en zijn band trouw zijn gebleven aan het country genre en zich niet hebben tegen laten houden door andere invloeden, zoals mainstream country.

Het enige wat opvalt is dat country artiesten zoals Clete Bradley and the Mood zo weinig aandacht krijgen. Althans, dat gevoel krijg ik als ik een beetje op internet zoek naar informatie. Er is bijna niets te vinden over het album en ook de officiële website zegt vrij weinig. Jammer, want Too Many Chiefs (Not Enough Indians) vind ik één van de betere alternatieve country platen van de laatste tijd.

Clete Bradley and the Mood zullen het waarschijnlijk moeten hebben van optredens of andere zij projecten. Of deze plaat is gewoon een hobby project, dat kan ook. Hobby project of niet, je merkt dat dit album geproduceerd is door vakmensen. De productie is zeer fijn, rauw en bevat genoeg lagen en details om het allemaal heel professioneel en interessant te houden. Heb je even tijd over dan is Too Many Chiefs (Not Enough Indians) het luisteren meer dan waard. Liefhebbers van Chris Stapleton, Cody Jinks en Whitey Morgan zijn bij deze band meer dan aan het juiste adres. Helemaal niets te klagen hier hoor.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment