Logo Orange Flag Music 2023

Clint Roberts – Rose Song

Clint Roberts - Rose Song album cover

North Carolina native Clint Roberts is een opkomende en veelbelovende Americana en country artiest. Rose Song is zijn debuutplaat en is gemaakt in een periode waar hij zich in een langeafstandsrelatie bevond. Dat duurde een aantal jaar en Roberts heeft na het aflopen van deze relatie zijn positieve en negatieve ervaringen op papier gezet en Rose Song geschreven. Met deze verhalen en professionele productie maakt Roberts een prachtig begin van hopelijk een rijke muziekcarrière.

Clint Roberts groeide op in Brevard, North Carolina en vanaf zijn 14e begon hij met muziek maken. Hij pakte de ukelele op, omdat hij dat altijd al wilde. Roberts wist al van jongs af aan dat hij een carrière in de muziek ambieerde. Na het meesteren van de ukelele ging het snel en de banjo en gitaar volgden. Een logisch vervolg was het deelnemen in een band. The Fox Fire heette de band en speelde verschillende festivals in en rondom North Carolina. Op zijn twintigste verliet hij de band om solo te gaan.

Komen we aan in het heden waar Clint Roberts de afgelopen jaren lang en hard heeft gewerkt aan zijn droomdebuut plaat Rose Song. Allereerst de opmerking dat dit album heel makkelijk wegluistert. Alhoewel het het label Americana krijgt doet het ook erg country, folk en soms zelfs pop aan. Nashville country artiest Brett Eldredge is niet ver weg en doet veel aan Roberts denken. Ondanks dat het een erg toegankelijk album is blijft de kwaliteit van de nummers hoog genoeg en is er meer dan genoeg aandacht aan besteed.

De productie is vervaardigd door Ben Fowler, een Grammy Award winning producer. Hij produceerde veel platen van grote artiesten zoals Blake Shelton, Maddie & Tae, Kip Moore en Rascal Flatts. Niet heel verwonderlijk dan ook dat Fowler uit Nashville komt. Clint Roberts mag in zijn handjes wrijven om zo’n producer aan zijn zijde te hebben. Rose Song klinkt dan ook als een klok met een prachtig melodieuze klankentapijt die tot het laatste nummer doordringt.

Dus met de productie op Rose Song zit het wel goed. Maar niet alle lof gaat uit naar Fowler. Clint Roberts heeft een geweldige stem die een groot bereik heeft. Af en toe haalt hij lekker uit, maar kan ook makkelijk melancholisch klinken. Het is in ieder geval een zeer fijne stem die perfect bij dit soort Americana muziek past.

Rose Song is naar mijn mening weer een mooi, nog onontdekt pareltje die makkelijk past bij al het Nashville geweld wat we tegenwoordig horen. Clint Roberts heeft de verhalen, de hoogstaande productie en zijn prachtige stem die van dit allemaal een uitstekend album maken. Of hij hier mee gaat doorbreken blijft de vraag. Daar is meestal geen peil op te trekken. Wat ik wel weet is dat je Rose Song niet mag missen als je van open en toegankelijke Americana, folk en country muziek houdt. (Carry On Music)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment