Logo Orange Flag Music 2023

Summer Dean – The Biggest Life

Summer Dean - The Biggest Life album cover

Veel country muziek van tegenwoordig is eenvoudig, simpel en heel veilig binnen de lijntjes gekleurd. Soms vraag ik mij af waarom albums country worden genoemd, terwijl er helemaal niets country aan te horen is. Summer Dean behoort tot de goede kant van de country muziek. Ze maakte al veel indruk met haar vorige plaat Bad Romantic en doet het kunstje opnieuw met The Biggest Life.

Het leven kan verrassende wendingen nemen en dat geldt ook voor Summer Dean. Ze is inmiddels in haar veertig, maar begint net pas met haar avontuur in de muziek industrie. Lange tijd is ze gewoon lerares geweest op een basisschool. Het normale leven zeg maar. Maar iets riep haar om muzikant te worden en aan deze roep heeft ze antwoord gegeven.

Dat is helemaal geen slechte keuze geweest van Summer Dean. Deze Texas singer-songwriter bewees met Bad Romantic al dat ze heel goed in staat is om op authentieke country muziek te produceren. Met The Biggest Life laat ze wederom horen waarom ze tot een van de betere country artiesten van dit moment hoort.

Het succes van Summer Dean is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Zo deed ze op haar vorige album een duet met Colter Wall en is ze inmiddels benoemd tot Ameripolitan Honky Tonk Female of the Year. Ook mag ze trots het podium delen met artiesten zoals Colter Wall, Marty Stuart, Asleep at the Wheel, Hayes Carll, Mike and the Moonpies en Charley Crockett. Allemaal gevestigde namen binnen de alternatieve country scene.

Haar muziek wordt ook erkend door bekende muzikant en producer Bruce Robison. Robison heeft een eigen platenlabel genaamd The Next Waltz en The Biggest Life is daar dan ook op verschenen. Daarnaast heeft Robison de plaat geproduceerd, want hij merkte terecht op dat Summer Dean the real deal is en de naam van country muziek hoog houdt. 

The Biggest Life is naar mijn mening net nog even wat beter dan Bad Romantic. Summer Dean is een heel begaafde schrijfster en tijdens het luisteren leef je helemaal mee met haar verhalen. Je merkt dat ze opgegroeid is met het ranch leven en dat ze in het leven ook haar portie romantiek heeft gehad. Verhalen oprecht vanuit het hart en goudeerlijk.

Vind je jezelf een country luisteraar, dan mag je The Biggest Life niet missen. Dit is country muziek zoals country muziek hoort te zijn. Summer Dean heeft een hele goede keuze gemaakt om haar dromen na te jagen. Ze mag trots zijn wat ze inmiddels heeft bereikt en dan te bedenken dat ze pas net is begonnen. Dit soort albums zijn belangrijk voor het genre en borduren voort op de fundamenten van oude country muziek. Daar is waar het kloppende hart ligt en dat mag nooit worden vergeten.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment